Güncelleme Tarihi:
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar, Hakan Süleyman, Erdem Kılıç ve Şenol Kaya katılırken, tutuksuz sanık Fatih Bulut gelmedi.
Sanık Hakan Süleyman son savunmasında, mahkeme heyetinin “talimatla hareket ettiğini” ileri sürerek, şunları söyledi:
“İki senedir içerideyim. Birileri 'Hakan Süleyman'ı alın' dedi ben de alındım. Gökdeniz Karadeniz 1 milyondan az şike oynamaz. Menajeri de Sedat Peker'dir. Tüm olayı yapan Fatih Tekke'dir. Şike olaylarından dolayı Gökdeniz'in sıkıntıda olduğunu söyleyen, beni arayan ve para teklif eden de kendisidir. Hatta ben bu olay yüzünden akrabam olan Oflu İsmail tarafından İstanbul'a çağrıldım ve olaya neden karıştığım için fırçalandım. Fatih Tekke futbolcu mu, kabadayı mı? Bana televizyonda silah gösteriyor. Yediğim fırçanın etkisiyle Fatih'i bir kez aradım 'sen ne biçim abisin' dedim. Sadece bu kadar tepki gösterdim.”
Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'ın yaşanan bazı olayları ört bas etmeye çalıştığını, sonrasında konunun medyaya yansımasıyla olayların kendisine mal edildiğini anlatan Süleyman, şöyle devam etti:
“Ben Trabzonspor sevgisinden dolayı gelmiş yatıyorum. Cinayet nasıl bana mal edilir? Emniyette paralar dağıtıldığına inanıyorum. Ben buradan beraat edersem skandal olacak ve beraat etmemem için her şey yapılıyor. Size devleti şikayet ediyorum. Bu futbolcular benim dışarı çıkmamam için ellerinden geleni yapıyorlar.”
MAHKEME BAŞKANINA SUÇLAMA...
Süleyman savunmasında, Ömer Yeşilyurt isimli bir avukatın Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke ve tutuksuz sanık Fatih Bulut'un beraati için garanti verdiğini ileri sürerek, Mahkeme Başkanı Gökmen Demircan'la Erzurum'da Dedeman Otel'de bir araya gelerek, yemek yediklerini iddia etti.
Bunun üzerine Başkan Demircan, Dedeman Otel'e bugüne kadar bir kez gittiğini belirterek, “Onda da hakim ve savcıların yemeğine katıldım. Dedikodularla uğraşma. Ben öyle bir adamı tanımam. O Ömer Yeşilyurt dediğin adam beni tanısın bu işi bırakır giderim” diye konuştu.
Ardından Süleyman, bu bilginin kendisine Fatih Tekke'nin ortakları ve ceza evinde isimlerini vermek istemediği bazı arkadaşları tarafından verildiğini ifade ederek, “İşlemediğim suçlardan dolayı ceza almak istemiyorum. Ben iki yıldır kendimi savunmuşum ama havaya konuşmuşum” dedi.
DİĞER SANIKLAR
Şenol Kaya savunmasında, sabıka kaydındaki iki suçtan başka suça karışmadığını ifade ederek, “İddialarla en ufak bir alakam yok. Şikayetçileri tanımıyorum. Hakan Süleyman ve Erdem Kılıç'ı ise akrabalarım oldukları için tanıyorum. Suçsuzum” şeklinde konuştu.
Sanık Erdem Kılıç ise tek suçunun Hakan Süleyman'ı tanımak olduğunu ileri sürerek, suçsuz olduğunu ve iddia edilen olaylarla ilgisi bulunmadığını olmadığını söyledi ve tahliyesini talep etti.
SANIK AVUKATLARININ SAVUNMALARI
Sanıklardan Hakan Süleyman'ın avukatı Ali Sürmen savunmasında, müvekkilinin üzerine atılan suçlarda, tanık S.A'nın ifadelerinin etkili olduğunu belirterek, diğer konulara gereken hassasiyetin mahkeme süresince gösterilmediğini söyledi.
Mahkeme Başkanı Gökmen Demircan'ın tahliyeye ilişkin beyanlarda bulunması uyarısı üzerine Sürmen, “O zaman savunma yapmayalım. Anlıyorum çok yoruluyorsunuz. Ancak bizler de Trabzon'dan buraya geliyoruz. Bizi dinlemenizi rica ediyorum” dedi.
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Demircan, savunma yapmaktan vazgeçen Sürmen'den savunmasına devam etmesini istedi.
Erdem Kılıç'ın avukatı Erol Gür de müvekkilinin 2 yıldır yargılandığını ancak ortada net bir kanıt bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Müvekkilim hakkında yapılan suçlamaların ispatı yok. Gökdeniz Karadeniz ile Fatih Tekke'nin sözleri vahiy gibi kabul ediliyor. İki senedir dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Eski savunmalarımızı tekrar ederek, Erdem Kılıç'ın tahliye ve beraatini ise mahkeme heyetinin takdirine bırakıyoruz.”
Şenol Kaya'nın avukatı Şükrü Koçak ise müvekkilinin diğer sanıklarla akraba olduklarını ve görüşmelerinin doğal olduğunu belirterek, “Müvekkilim hakkında soyut olarak Hakan Süleyman'ın kurduğu çeteye üye olduğu ve suç işlediği iddia ediliyor” dedi.
Müvekkilinin Hakan Süleyman'ın adının karıştığı 14 olayda da adının geçmediğine dikkat çeken Koçak, “Dosyada inandırıcı ve yeterli delil bulunmuyor. Müvekkilimin tahliye ve beraatine karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.
KARAR
Mahkeme heyeti duruşmaya verdiği aranın ardından, sanık Hakan Süleyman'ın sabit olan örgüt faaliyeti çerçevesinde maktul Müjdat Üçüncü'yü kasten öldürme suçundan, TCK'nın 81. maddesi gereğince müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı. Hakan Süleyman'a diğer suçlardan toplam 44 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Sanıklardan Erdem Kılıç 22 yıl 1 ay, Şenol Kaya 26 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Tutuksuz sanık Fatih Bulut da 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.