Güncelleme Tarihi:
Geçen cumartesi günü, geniş bir alanda hissedilen ve korkuya yol açan 6.5 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Gökçeada açıklarında Ege Denizi’nde sarsıntılar sürüyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen bilgiye göre, bugün saat 07.06’da merkez üssü Ege Denizi, Gökçeada açıkları olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
Gökçeada ve çevresinde hissedilen sarsıntının herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı, ancak tedirginlik yarattığı belirtildi.
ÇANAKKALE’DE ALTI GÜNDE 655 SARSINTI
Geçen cumartesi günü Gökçeada İlçesi’nin batısında meydana gelen ve 40 saniye süren 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan verilere göre Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde, Ege Denizi’nde Saros Körfezi ve Gökçeada İlçesi’nin Kaleköy ve Tepeköy ile Gelibolu Yarımadası batısındaki Kemalyeri açıklarında, 655 sarsıntı kaydedildi.
İKİ UÇTA NÖBETLEŞE ARTÇILAR
İlk günden bu yana meydana gelen depremleri kayıt altına alıp sosyal paylaşım sitesinden kamuoyuyla paylaşarak bilgilendirme yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, depremlerin 205 kilometrelik zon içinde yaşandığını söyledi. Prof. Dr. Doğan Perinçek, "24 Mayıs Cumartesi gününden bu sabah 10.01’e kadar 655 deprem meydana geldi. Bu depremler 205 kilometrelik zonda meydana geliyor. Yunanistan kıyıları ve Saros Körfezi olmak üzere iki uçta nöbetleşe artçılar oluyor. Bazın Yunanistan kıyılarında, bazen Saros Körfezi’nde büyüklüğü 4.5’a kadar ulaşan artçılar oluyor. Zaman zaman 3.5-4.5 aralığında artçıları yaşamaya devam edeceğiz" dedi.
Türkiye genelinde meydana gelen depremleri de takip eden Prof. Dr. Doğan Perinçek, "Türkiye genelinde Çarşamba sabahı günlük deprem sayısı 86’ya kadar inmişti. Ancak öğlene doğru yeniden 103’e çıktı. Bu sabah ise deprem sayısı 72’ye düşmüştü. Sonra yeniden 78’e çıktı. İniş, çıkışlar oluyor. Türkiye genelindeki normal günlük deprem sayısı 40. Bu rakamlara doğru ulaştığımızda normale dönmüş olacağız. Ancak yine de deprem sayısındaki artış miktarı azalıyor diyebiliriz" diye konuştu.