Gökbük köyü tüm güzelliğiyle keşvedilmeyi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Gökbük köyü tüm güzelliğiyle keşvedilmeyi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 09:46

El değmemiş güzelliği ile doğa ve doğa sporları severlere farklı bir ortam sunan Gökbük köyünde, dere yatağına paralel başlayan yürüyüş ziyaretçilere çeşitli heyecanlar sunuyor. İlerledikçe kanyona dönüşen dere sularının içinde bir yandan yürünüyor, bir yandan yüzülüyor, bir yandan da uygun yükseklikteki kayalarda uzanarak güneşlenilebiliyor. Onlarca küçük göletin ve şelalelerin bulunduğu derede, başka yerlerde görülemeyecek bitki türleri ve kelebekler size eşlik ediyor.

Haberin Devamı


Dağ bisikleti kullanmak isteyenler için Gökbük köyünün etrafında yükselen tepelerde yapılacak turun verdiği heyecan ise bir başka... Finike-Elmalı arasında bulunan Alakır Baraj Gölü etrafında 35 kilometrelik parkurun kullanıldığı dağ bisikletinde, müthiş göl manzarası eşliğinde küçük iniş çıkışlar yapılarak pedal basmak tüm tatilcilerin hoşuna gidiyor. İstenirse köyün sırtını yasladığı tepelerin arasından Finike'ye, oradan da denize varan bir yolculuk yapmak mümkün.Köyün etrafındaki yüzlerce yıllık sedir ağacı ormanları, Sarıkaya Yaban Hayatı Koruma Alanı ve 7 kilometre mesafede bulunan Arycanda Antik Kenti ile de özellikle yabancı turistlerin ilgisini çeken Gökbük köyü, doğa tutkunu tatil düşleyenler için trekking ve safariden, yamaç paraşütüne kadar birçok doğa sporunun yapılabileceği bir turizm cenneti olarak ilgi uyandırıyor.

Haberin Devamı

Gökbük Köyü Muhtarı Ellez Alkaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin, cip safari için de uygun doğa yapısına sahip olduğuna işaret ederek, eşsiz güzellikler arasında yapılacak turun bitiş noktasının Demre Üçağız olduğunu, safari sonrası teknede konaklayıp, bir sonraki gün tekneyle denize açılma imkanı olduğunu anlattı. Ellez Alkaç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Köyümüz sedir ağaçları ve harika doğasıyla mutlaka görülmesi gereken bir güzelliğe sahip. Köy içinde mimari yapısı sedir ağacından oluşan 150 yıllık evler mevcut. Sedir ağacından yapılmış olduğu için evlerin yüzde 80'i hala çok iyi durumda. Biz de korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak evlerin yüzde 15'ini restore ettirmek gerekiyor.

Köyümüz ve çevresi doğa sporları için çok uygun. Alternatif turizmi burada cazip hale getirmek için devletin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bunun yanı sıra 40 aboneye ulaşamadığımız için hala internet bağlantısı kurulamadı. Bu da çözülmesi gereken sorunlarımızdan biri. Önümüzdeki günlerde etnografya müzesi oluşturmak için girişimlerimiz olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurup, etnografya müzesinin altyapısıyla ilgili çalışmaları başlatmayı planlıyoruz.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!