Goethe’nin renk kuramı

Güncelleme Tarihi:

Goethe’nin renk kuramı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Alman Kültür Merkezi ve Prof.Dr. Şara Sayın'ın işbirliğiyle bugün, Goethe Enstitüsü (Alman Kültür Merkezi) ‘‘Teutonia''da ‘‘Modern Bilimlerin Işığında Goethe'nin Renk Kuramı'' başlıklı bir panel düzenlenecek. Ünlü Alman düşünür ve yazar Johann Wolfgang von Goethe'nin ‘‘Renk Kuramı''nı konu alan panel ‘‘1999 Goethe Yılı'' etkinlikleri kapsamında düzenleniyor.

Büyük bir şair olmasının yanı sıra çeşitli alanlarda bilimsel araştırmalar yapmış ve buluşlara imza atmış olan Goethe'nin en önemli eseri olarak değerlendirdiği ‘‘Renk Kuramı'', günümüze kadar yapılan tüm sanatsal renk kuramları için önemli bir kaynak olmuştur. Goethe'nin üzerinde 42 sene çalıştığı ‘‘Renk Kuramı''nı ele alacak olan panele Prof.Dr. Umur Daybelge (Jülich Araştırma Merkezi), Prof.Dr. Acar Savacı (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Bölüm Başkanı), Dr. Yavuz Seçkin (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı) ve Prof.Dr. Şafak Ural (İ.Ü. Felsefe Bölümü Başkanı) katılacaklar. Ata Ünal'ın yöneteceği panel 17.30-19.30 saatleri arasında yapılacak.

‘‘Modern Bilimlerin Işığında Goethe'nin Renk Kuramı'' başlıklı panelin hemen ardından ise ‘‘Goethe'nin Renk Kuramı'' başlıklı serginin açılışı yapılacak. Goethe'nin kendi eliyle şekillendirdiği estetik ve duygu yüklü renk tablolarının yer aldığı ve Goethe'nin 250. Doğum Yılı anısına düzenlenen sergiyi, Galerie Dürer'de 17 Aralık tarihine kadar hafta içi her gün 10.00-19.00 saatleri arasında izleyebilirsiniz.

Goethe Enstitüsü ‘‘Teutonia'' ve Galerie Dürer, Galip Dede Cad. 85, Tünel. Tel: (0212) 249 20 09

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!