Godot'yu hemşerisi Lewis bekleyecek

Güncelleme Tarihi:

Godotyu hemşerisi Lewis bekleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

İrlandalı aktör Daniel Day Lewis, yeni filminde efsanevi yurttaşını canlandıracak. Lewis, Nobel ödüllü Samuel Beckett'ın biyografisini konu alan filmde, ünlü yazara beyazperdede can verecek.

İngiliz Empire dergisinin internet sitesindeki habere göre, Lewis, gelecek yıl çekimlerine başlanacak filmde rol almak için çok hevesli görünüyor.

Filmin yapımcısı olan Noel Pearson, yaptığı açıklamada, ünlü aktörün ‘‘Waiting For Godot and Krapp's Last Tape’’ adlı film için akıllarına gelen ilk oyuncu olduğunu kaydetti.

Anthony Cronin'in kaleme aldığı, Beckett'ın biyografisi niteliğindeki film, Dublin'de doğan ve 1989'da 83 yaşındayken hayata veda eden yazarı tüm yönleriyle beyazperdeye aktaracak.

Lewis, son olarak 1997'de çekilen 'The Boxer' adlı filmle izleyici karşısına çıkmıştı. Uzun bir zamandır ortada görünmeyen aktör, bu sessizliğini çekimleri halen süren, ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin ‘‘Gangs Of New York’’ filminde Leonardo DiCaprio ile rol alarak bozdu.

Daha önce 1989'da çevirdiği ve kendisine Oscar ödülünü getiren ‘‘Sol Ayağım’’ filminde felçli İrlandalı yazar Christy Brown'ı canlandıran Lewis, ‘‘Babam İçin’’ filminde de İrlanda'nın özgürlüğü için mücadele eden bir kişiyi canlandırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!