Göçmen gençler için eğitim projesi

Güncelleme Tarihi:

Göçmen gençler için eğitim projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2007 14:09

Haberin Devamı

ALMANYA'da Schleswig-Holstein Türk Toplumu (TGS-H) göçmen gençlerin meslek eğitim yeri bulmaları için geliştirilen Meslek Eğitim Ağı Projesi'ni (ANMSH) tanıttı. Lübeck’te TGS-H Başkanı Dr. Cebel Küçükakaraca, Çalışma Ajansı ve işverenlerin katılımıyla düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgi verildi. Eyalet Ekonomi Bakanlığı ve Avrupa Fonu'nun maddi desteğiyle yürütülecek proje çerçevesinde meslek eğitimi ile ilgili olan tüm kurumlarla temasa geçilerek gençlerin meslek yeri arayışında ve seçiminde faydalanabileceği bir ağı oluşturulacak.

Dr. Cebel Küçükkaraca, "Göçmen gençler, özellikle Türk kökenli gençler okulu başarılı bitirseler dahi Alman akranlarına nazaran meslek yeri bulmakta daha büyük zorluklarla karşılaşıyorlar. Halen göçmen gençlere karşı belirli bir önyargı mevcut. ANMSH ağı ile gençlere desteğin yanı sıra, işverenleri de en az çift kültürlü elemanların avantajlarını anlatıyoruz. Globalleşen dünyada iki dilli, iki kültürlü olmak çok önemli" dedi. ANMSH Projesinin Lübeck şubesi çalışanları Katja Wiedenblübbert ve Mahir Ötün de çalışmaları hakkında il

/images/100/0x0/55ea27e6f018fbb8f86ea5ed
giler verdiler.

Haberin Devamı

Toplantıya konuşmacı olarak ayrıca avukat Murat Güler, polis Bircan Doğan, Al Bayati Huzurevi kurucusu Dr. Mohammed Al Bayati, yardımcıları Filiz Jacobs ve Britta Borgatz katıldılar. Serdar Külahlıoğlu’nun yönettiği toplantıda göçmen gençlerin meslek eğitiminde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm tartışıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!