Gizli tanık M7 ‘Cehennem Necati’yi anlatmış

Güncelleme Tarihi:

Gizli tanık M7 ‘Cehennem Necati’yi anlatmış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2024 07:00

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı M7’nin (Serdar Sertçelik) ifadesinde uzun saçları ve dövmeleriyle farklı bir imaj çizen uluslararası suç örgütü lideri ‘Cehennem Necati’nin de adı geçti.

Haberin Devamı

Necati Arabacı (52), son yıllarda eğlence mekânlarındaki silahlı çatışmalarla gündeme gelen Çeşme’de yeraltı dünyasından nüfuzlu biri olarak biliniyor. Uzun saçları, Göktürk harflerinden dövmeleri ve giyim tarzıyla farklı bir imaj çizen Arabacı’nın ismi Çeşme’deki olayların ardından gündeme gelmişti. Çeşme’de bir eğlence mekânındaki çatışmayla ilgili M7’nin (M7U3H9F8C4) verdiği bilgilerde Cehennem Necati’nin de adı geçiyor. M7’nin iddiasına göre, (Arabacı ile bağlantılı olduğu anlaşılan) bir kişinin öldüğü çatışmadan sonra, Ayhan Bora Kaplan gözaltına alınan Ümit Günay’a ‘Cehennem Necati’ ceza kesmesin diye devreye girdi ve tarafları bir araya getirip barıştırdı. Gizli tanık, Kaplan’ın suç gelirlerini Almanya’ya aktardığını da söyledi.  Necati Arabacı’nın Ankara Emniyeti’ndeki soruşturmayla ilgisi bulunmuyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’DAN ÇEŞME’YE

Necati Arabacı, Almanya merkezli “Cehennem Melekleri” (Hells Angels) adlı çok ünlü motosiklet grubunun liderlerinden biri olarak biliniyor. Hakkında Alman gazetelerine de yansıyan bilgilere göre 1990’lı yıllarda katıldığı bu grupta kısa sürede yükselip hâkimiyet kurdu. Bir taraftan “Meyve ticareti” yaparken, diğer taraftan da Alman ligindeki taraftar gruplarındaki etkisini arttırdı. Türkiye’ye de uzanıp özellikle Çeşme, Bodrum, Kuşadası gibi turistik bölgelerde eğlence mekânları açtı. Adı Frankfurt ve Köln’de birçok suça karıştı, 2002’de tutuklandı. Cezaevindeyken soruşturmayı yürüten savcıyı öldürtmek için plan yaptığı da soruşturma konusu oldu. Yine Alman medyasındaki haberlere göre, savcı (Jürgen Botzem) eşiyle birlikte Almanya’yı terk etti.

Gizli tanık M7 ‘Cehennem Necati’yi anlatmış

SÜNNET DÜĞÜNÜNDE BİRLİKTE

- Necati Arabacı, Almanya’daki davasının ardından 2007’de sınırdışı edildi. Çeşme’ye yerleşip mekânların ‘kapı koruma’  alanında etkin oldu. Türkiye’deki büyük yeraltı gruplarıyla da ilişkilerini geliştirdi.  Bodrum’daki bir cinayetten dolayı 2020’de tutuklandı ve daha sonra serbest kaldı. En son, Kaplan gözaltına alınmadan bir hafta önce, Kaplan’ın oğlunun sünnet töreninde görüntülendi.

Haberin Devamı

“CEZA KESMESİN DİYE”

M7’nin ifadesindeki bölüm şöyle:

“Tarihini hatırlamadığım bir tarihte İzmir ili Çeşme ilçesinde meydana gelen kasten öldürme olayında olayın şüphelisi Ümit Günay isimli şahıs Ayhan Bora Kaplan’ın eski arkadaşıdır. Olay olduktan sonra İzmir’de söz sahibi olan Necati Arabacı, Marge olarak bilinen, tam ismini bilmediğim şahıs, (Adanalı) Menderes Kutlu’nun adamı olan Ümit Günay adlı şahsa ceza kesmemesi için Ayhan Bora Kaplan liderliğinde Marge, Necati Arabacı, Menderes Kutlu isimli şahısları bir araya getirerek olayı sulh yapmışlardır. Zaten Ayhan Bora Kaplan’ın oğlunun düğününe de hepsi katılmıştır”

BAKMADAN GEÇME!