Gizem canlı yayında uğurlanacak

Güncelleme Tarihi:

Gizem canlı yayında uğurlanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2011 00:00

Norveç’te düzenlenen çifte saldırılardan birinde hayatını kaybeden Türk kızı Gizem Doğan, yarın Trondheim’da bir futbol sahasında kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Cenazeyi Norveç televizyonu naklen yayınlayacak.

ANDERS Behring Breivik’in başkent Oslo’da düzenlediği saldırının ardından Utoya Adası’nda gerçekleştirdiği katliamda can veren 17 yaşındaki Gizem Doğan’ın cenaze namazı futbol sahasında kılınacak.

Yarın yerel saatle 14.00’de kılınacak namaza yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı cenaze töreni, futbol sahasında yapılacak dua ve cenaze namazıyla başlayacak. Namazın ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir konuşma yapacak. Davutoğlu’ndan sonra Belediye başkanı ve diğer Norveçli yetkililerin de birer konuşma yapmaları bekleniyor. Cenaze daha sonra Moholt Kilise mezarlığına götürülerek toprağa verilecek. Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi Hayati Güven, Bakan Davutoğlu’nun cenaze toprağa verilinceye kadar aileyle birlikte olacağını söyledi.
/images/100/0x0/55ead6d2f018fbb8f89a0475

Cenaze defnedildikten sonra Gizem’in okuduğu Rosten okuluna bağlı Byaasen okulunda da bir tören düzenlenecek.

Okulda da tören

Okuldaki törene daha çok öğretim üyeleri ve öğrenciler katılacak. Doğan ailesinin sözcülüğünü yapan yakınlarından Salih Bulduk, törene katılımın çok büyük olması beklendiği için cenaze namazının cami önünden futbol sahasına alındığını söyledi. Gizem’in cenazesinin defnedileceği Moholt kilisesi mezarlığında amcasının da mezarı bulunuyor. Norveç’te mezarlıklar, kiliselerin bahçesinde bulunuyor. Tören Norveç televizyonu NRK tarafından da naklen yayınlanacak.

Amcasıyla aynı mezarlıkta yatacak

Utoya’da hayatını kaybeden Gizem Doğan, daha önce amcasının defnedildiği Moholt Kilisesi’ne bağlı mezarlığın Müslüman bölümünde yatacak. Ünsal Turan, dün cenaze namazının kılınacağı futbol sahasına gitti, Gizem’in defnedileceği mezarlığı ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!