Gıyabi cenaze namazı dayağı

Güncelleme Tarihi:

Gıyabi cenaze namazı dayağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 01:20

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın, ardından da 3 HDP'linin öldürülmesi olayı için, “Birçok Hizbullah militanı Diyarbakır'da ve birçok yerde silahlandırılmış. Kendilerine dönük bir saldırı durumunda kim kimi vuracak, o da belirlenmiş durumda" diye konuştu.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'da uğradığı silahlı saldırıda ölen İhya-Der Başkanı Aytaç Baran için, Şanlıurfa'da, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi bir grup, Cuma namazı çıkışında Balıklıgöl'deki Dergah Camisi'nin önünde basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazı için toplandı. Bu sırada Dergah Camisi kapısı önünde saf tutan gruptakiler ile camiden çıkan ve adları öğrenilmeyen 2 genç arasında 'yolun açılması' nedeniyle tartışma çıktı.

Gıyabi cenaze namazı dayağı

Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşürken, platform üyeleri tekbir getirerek gençlere tekme, tokat ve demir sopalarla saldırdı. Bir anda ortalığın karıştığı kavgada Kızılay Kan Merkezi'ne ait kan toplama çadırındaki malzemeler ortalığa saçılırken, linç girişimine uğrayan 2 genç ise araya giren polisler tarafından kalabalığın elinden alınarak uzaklaştırıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!