GİT-GEL Pakistan 9 bin

Güncelleme Tarihi:

GİT-GEL Pakistan 9 bin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2013 01:50

Başbakan Tayyip Erdoğan bugün akşam saatlerinde beraberinde geniş bir iş adamı heyetiyle Pakistan’a gidecek.

Haberin Devamı

Erdoğan ile birlikte yurtdışı seyahatlere katılan işadamları bu kez de Pakistan-Türkiye İş Formu’nda pazar paylarını arttırmaya çalışacaklar. Ancak bu seyahati diğerlerinden ayıran dikkat çekici bir unsur var. O da organizasyon için istenilen ücretin yüksekliği. 2 günlük Pakistan ziyaretinin işadamlarına faturası tam 9 bin euro olacak. Uçak, otel, yemek ve transferler için ödenen bu rakam bugüne kadar işadamı heyetinden istenen en yüksek rakam olarak da bir rekora imza atıyor.
Hükümetin belirlediği yol haritası doğrultusunda ekonomik ziyaret gerçekleştirilecek ülkelerle ilgili organizasyonu Ekonomi Bakanlığı organize ediyor. Bakanlık TİM, TOBB, TUSKON, TÜSİAD, DEİK, MÜSİAD, TÜMSİAD gibi STK’lara, “Şu ülkeye, şu tarihte Başbakan Erdoğan’ın katılacağı bir ziyaret gerçekleştirilecektir. Üyelerinize duyurunuz” mahiyetinde bir yazı yazıyor.

Haberin Devamı

Seyahate katılmak isteyenler üyesi oldukları kuruluşlara başvuruyor. Seyahatin sorumluluğunu farklı ülkeler için yukarıda adı geçen farklı STK’lar üstleniyor. Organizasyonu hangi STK’nın yapacağına bakanlık karar veriyor. Seyahatin sorumluluğunu üstlenen STK da organizasyon için bir seyahat acentası ile çalışıyor. Acenta seyahatin maliyet hesabını çıkarıyor. Bu maliyetin içinde uçak, otel, yemek, transfer ücretleri yer alıyor. Katılmak isteyenler seyahati organize eden STK’ya paralarını yatırıyorlar. Başbakan’ın heyetinde yer alabilmek için adı geçen STK’lara üye olmak yeterli. Ancak yine de her katılımcı tek tek kontrol ediliyor. Katılımcılarla ilgili bilgiler Başbakanlığa sunuluyor. Ancak Başbakan Erdoğan’ın ABD gibi çok önem verdiği seyahatlerde katılımcılara müdahale ettiği biliniyor.

İstanbul Siyasal’ın önlenemez yükselişi

TÜRKİYE’DE mülki idare deyince akla Mülkiye, yani Siyasal Bilgiler Fakültesi akla gelirdi. Bakanlar, ünlü Valiler, Büyükelçiler, üst düzey bürokratlar, ‘Mektebi Mülkiye’ isminin kısaltması olan ‘MM’ rozetini yakalarında gururla taşırdı. Ancak AK Parti iktidarında Mülkiye’nin tahtı elinden alındı. Özellikle de Başbakanlık Müsteşarlığı koltuğuna Efkan Ala oturduktan sonra... Başbakan’ın en güvendiği isimlerden biri olan Ala, mülki idarenin önemli noktalarına atama yapılırken İstanbul Siyasal’da öğrenci iken tanıdığı idarecileri öne çıkardı. Son olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine vekalet için görevlendirilen Aksaray Valisi Selami Altınok da Ala ile aynı dönemde İstanbul Siyasal’da okumuş. İsimlerini tek tek saymak zor ancak Erzurum, Antalya gibi önemli illerin valileri de dahil mülki idarenin önemli noktalarında İstanbul Siyasallılar var.

Haberin Devamı

20 liraya altın bilezik

ANKARA siyasetine bomba gibi düşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, son bir hafta içerisinde yaşanan birçok olayı da gölgeledi. Gaziantep Belediye Başkan adayı olduğu için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini bırakacak olan Fatma Şahin, Meclis’teki tüm kadın milletvekillerine Ankara Palas’ta bir yemek verdi. CHP, MHP ve BDP’yi temsilen kadın milletvekillerinin de katıldığı yemek, bütçenin ve Ankara’daki ağır siyasi havanın yorgunluğuyla keyifsiz başladı.
Ancak yemeğin tüm konukları ‘kadın’ olunca, bir süre sonra hava iyiden iyiye yumuşadı. Önce sahneden yemeğe sanat müziğiyle katılan fasıl heyetine küçükten mırıldanma şeklinde eşlik edilmeye başlandı. Arkasından, sesinin güzel olduğu bilinen ve söylediği Kürtçe türkülerle herkesin dikkatini çeken AK Partili Milletvekili Gülşen Orhan’a mikrofon uzatıldı. AK Partili Safiye Seymenoğlu, CHP’li Sena Kaleli ve Binnaz Toprak, BDP’li Pervin Buldan şarkılara eşlik etti. Kadın milletvekilleri, stresli Meclis oturumundan uzaklaşınca, hareketli şarkılarda ritim tutup, oynadılar da...
Tüm bunlar yaşanırken, AK Partili kadın milletvekillerinin aklına böyle bir veda yemeğinde Şahin’e hediye almayı unuttukları geldi. Hızla telefon trafiği yaşandı ve acilen bir altın bilezik alınarak yemeğe yetiştirildi. Şahin’in koluna bilezik takılırken, “Başarınızın nişanesi olarak bu bileziği hediye ediyoruz. İnşallah belediye başkanlığınızda bir altın bileziği hak eder” denildi. Şahin, gözleri dolarak “Hakkınızı helal edin” diyerek vedalaştı.
Bileziğin AK Partili kadınlara maliyetinin kişi başına 20 lira olduğunu da anımsatalım...

Haberin Devamı

GİT-GEL Pakistan 9 bin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!