Girişimcilere 150 bin dolar destek

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilere 150 bin dolar destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 07:00

Sabancı Topluluğu tarafından, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunma amacıyla hayata geçirilen Sabancı ARF Almost Ready to Fly Girişim Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi başladı.

Haberin Devamı

“Enerji ve İklim Teknolojileri”, “İleri Malzeme Teknolojileri”, “Dijital Teknolojiler” ve “Sağlık Teknolojileri” olmak üzere 4 ana başlıktaki iş fikirlerinin değerlendirme kapsamında alındığı ikinci dönem programına 500’ün üstünde girişimci başvuruda bulundu. Geçtiğimiz döneme göre yüzde 16’lık bir artış yaşanırken, yapılan değerlendirmeler sonucunda toplam 13 girişim programa kabul edildi. Girişimlere ürün ya da hizmet prototiplerini geliştirmek, ilk müşteri bağlantılarını yapmak veya kestikleri fatura sayısını artırmak için 30’ar bin dolarlık nakit destek imkânı da sağlanacak.

Girişimler Aralık 2023’te düzenlenecek final gününde ise projelerini Yatırım Jürisi’ne sunacaklar. Yatırım almaya hak kazanacak girişimcilere, 150 bin dolara kadar Sabancı ARF Almost Ready to Fly tohum desteği verilecek. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, “Amacımız sadece girişimlere maddi destek sağlamak değil aynı zamanda açık inovasyonun önemini vurgulamak ve Türkiye’yi, İstanbul’u dünyanın önde gelen girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmek” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!