Giresun Valisi Şahin bacağı kırılan Onur'u ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Giresun Valisi Şahin bacağı kırılan Onuru ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 12:21

GİRESUN Valisi Dursun Ali Şahin, Yeşilgiresun Belediyespor- Trabzonspor Basketbol takımları arasında oynanan karşılaşma sonrası çıkan olaylarda polis copuyla bacağı kırılan 14 yaşındaki Onur Utku Torun’u hastanede ziyaret etti. Onur’un anlattıklarını dinlerken, "Allah Allah, polis vurdu mu gerçekten?" diyerek şaşkınlığını ifade eden Vali Şahin, "Herkes yapmış olduğunun mutlaka cezasını görecek. Kimse yaptığıyla kalmayacak" dedi.

Haberin Devamı

Giresun’da geçen cumartesi günü oynanan Türkiye Basketbol İkinci Ligi yarı final maçının ardından çıkan olaylarda polisin coplu müdahalesi sonucu ortaokul öğrencisi Onur Utku Torun’un sağ bacağı diz üstünden kırıldı. Küçük çocuğun sağ bacağına ameliyatla platin takıldı, olaya tepki gösteren aile de polislerden şikayetçi oldu.

Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Onur Utku Aydın’ı İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak’ın ardından bugün de Vali Dursun Ali Şahin ziyaret edip, "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Vali Şahin, Onur’a, "Olayla ilgili kamera görüntülerinde birkaç kez düşüp kalktığını gördüm. Polis amcaların bir şeyi yok değil mi? Düştükten sonra sana yardımcı oldular mı?" sorusunu yöneltti. Onur’un, "Düştükten sonra beni yanımdaki ağabey ambulansa koydu. Vuran polis yoktu, gitmişti" cevabı üzerine Vali Şahin, "Allah Allah, polis vurdu mu gerçekten?" diyerek şaşkınlığını ifade etti. Onur ise "Çok iyi hatırlıyorum vuranı. Esmer ve mavi gözlüydü, bıyıklıydı. Sivil polisti. Elinde cop vardı. Vatandaş bana niye vursun ki? Bacağıma vurdular copu. Düştükten sonra da vurdular. Bizi kovaladılar. Ama biz hiçbir olayın içinde yoktuk" dedi.

Haberin Devamı

KİMSE YAPTIĞIYLA KALMAYACAK

Konuyla ilgili olarak idari ve adli işlemi yapacaklarını söyleyen Vali Dursun Ali Şahin, "Bir suç işlenmişse vatandaşın yanındayız. Her zaman vatandaşa hizmet için buradayız" diye konuştu, copla ayak kırılmayacağını söyledi.

Basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Vali Şahin, "Vatandaşın polisi taşlaması da yanlış, eğer bu çocuğun dediği doğruysa, polisin ona yaptığı da yanlış. Adli soruşturma başladı. Yarın idari soruşturma başlatacağız. Herkes yapmış olduğunun mutlaka cezasını görecek, kimse yaptığıyla kalmayacak" diyerek sözlerini noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!