Gezi kitaplığı genişlemeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Gezi kitaplığı genişlemeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2013 01:33

Gezi Parkı kitaplığına şimdi bir de çizgi roman eklendi. Karikatürist Kemal Gökhan Gürses’in ‘Ya Ameliyatlı Yerime Gelseydi’ kitabı Postacı Yayınevi tarafından yayımlandı.

Haberin Devamı

Çizgi romanı doğuran Gürses’e gelen bir Facebook mesajıydı: “Merhaba. Gezi sürecinin yarı belgesel, çizgi roman biçiminde bir çalışmasını düşündünüz mü?” Düşünmemişti, hatta bu fikir ona neredeyse itici geliyordu.
Ve bir gün, Bodrum dönüşünde bir mola noktasında hikaye zihnine geliverdi. Gezi Parkı’nın etrafında dolaşan ama içeri girmeyen bir hikâye… Kendi sözcükleriyle: “Antikapitalist Müslüman bir kız, Kazım Koyuncu solcusu kör fotoğrafçı ve Gezi Parkı müteahhiti baba.” ‘Ya Ameliyatlı Yerime Gelseydi’ çift taraflı bir ‘göz açılışı’ hikayesi taşıyor.

Gürses’in Hrant Dink’e ithaf ettiği kitapta bir de teşekkür yer alıyor: “Gezi Parkı direnişi süresince ürettikleri görüntüler, yazdıkları duvar yazıları, çizdikleri karikatürler, çektikleri fotoğraflarla bu tarihin oluşumuna katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Bir ara imkan bulurlarsa gelsinler, kendilerine borcumu muhabbet ve mangalla ödemeye çalışırım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!