Güncelleme Tarihi:
JAPON BELEDİYE BAŞKANI KONYA'DA
Amerika'da hayat kadınları için yer açıldığını ve burada çalışan kadınlara ‘Geisha’ (Geyşa) adı verildiğini anlatan Kadokawa Daisaku, “Geyşaların yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Bunlar genellikle çay seronomisi ve değişik sanatlar vesilesiyle tanrıya olan ibadetlerini ifade ederler. Geisha’nın isminin kötüleşmesine sebep olan Amerika’da bir yer kurulmuş. Oradaki çalışan hayat kadınlarına ‘Geisha’ adı verilmiş. Çok kötü bir reklam olmuş. Kyoto’da böyle bir şey yok” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Japonya'nın Kyoto şehri arasında ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzalandı. Kyoto Belediye Başkanı Kadokawa Daisaku ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek protokolü imzalamak için belediye binasında biraraya geldi.
İmzalar atıldıktan sonra Kyoto Belediye Başkanı Kadokawa Daisaku, ünlü bir Japon ressam tarafından yapılan ve ‘Geyşa adayı' olarak tanıtılan ‘Miyako’ tablosunu Başkan Akyürek'e armağan ederken, Amerikalılar'ın geyşaları yanlış tanıttığını söyledi. Tercümanı aracılığıyla açıklama yapan Daisaku, şöyle dedi:
“Geyşaların yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Bunlar genellikle çay seronomisi ve değişik sanatlar vesilesiyle tanrıya olan ibadetlerini ifade ederler. Geisha’nın isminin kötüleşmesine sebep olan Amerika’da bir yer kurulmuş. Oradaki çalışan hayat kadınlarına ‘Geisha’ adı verilmiş. Çok kötü bir reklam olmuş. Kyoto’da böyle bir şey yok.”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konya'ya en çok Japon ve Koreli misafirlerinin geldiğini anlatırken, “Biz de Japon misafirlerimizin Konya'da daha iyi ağırlanması için bir Japon Kyoto Parkı’nı tamamladık. Parkımızı sayın başkanla gezdik. Bu park dostluk ilişkilerinin bir nişanı olacak” dedi.
Başkan Akyürek, Kyoto Belediye Başkanı Kadokawa Daisaku'ya ney ve Selçuklu Devleti'nin amblemi olan bakır işlemeli çift başlı kartal tablosu armağan etti.