Geri zekálılar süper çıktı

Güncelleme Tarihi:

Geri zekálılar süper çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2002 01:37

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, 8 yıllık zorunlu eğitimi delmek için doktorların verdiği uydurma "zeká geriliği" raporuyla 10'u kız 11 öğrenci aileleri tarafından okuldan alınmıştı.

‘Zeká geriliği’ raporu ile zorunlu eğitimden alınmak istenen Alanya’daki çocuklar, karnelerindeki başarılı notlarla, ailelere ve doktorlara ders verdi. Davranış notları pekiyi, İngilizceleri iyi olan öğrencilerin matematik notları da ortalamanın üzerine çıktılar.

Antalyanın Alanya İlçesi’nde, ailelerinin 8 yıllık zorunlu eğitimi delmek için doktordan aldırdığı ‘Zeka geriliği’ raporuyla iki köy ilköğretim okulundan kayıtları silinen 10’u kız 11 öğrenci, sınıflarını başarıyla geçti.

Alanya Devlet Hastanesi’nden, ilköğretim okulunda okuyan 13 çocuğa değişik tarihlerde ‘zeka geriliği’ raporu alınmasına Milli Eğitim Müdürlüğü büyük tepki göstermişti.

Öğrencilerin birbirine yakın Emişbeleni ve Toslak Köylerindeki ilköğretim okullarında öğrenim görmesi ise olayda bir tarikat parmağı olduğu şüphesini gündeme getirmişti. ‘Öğrenime devam edemez’ raporu alan öğrencileri, nisan ayında Akdeniz Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda kontrolden geçirten Milli Eğitim, hepsinin normal olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu öğrencilerden Zeynep Yavuz yaşı büyük olduğu için açık öğretime geçiş yapmış, Yasemin Kızılağaç ise geçtiğimiz günlerde evinin merdivenini yıkarken düşüp ölmüştü.

İNGİLİZCELERİ İYİ

Sözde ‘geri zekalı’lardan Emişbeleni İlköğretim Okulu öğrencileri Mehmet Uygun ile Semra Kaplan 8’inci sınıfa, Tuğba Çetin, Kamile Oğuz, Emine Uygun, Sema Coşkun ve Selma Topraklıkaya ise 7’nci sınıfa geçti. Toslak Sabır Erkin İlköğretim Okulu öğrencilerinden Emel Güzel, Hatice Özer, Ayşe Arslan ve Tuğba Sezer de 7’nci sınıfta okuyacak. Öğrencilerden bazılarının İngilizce derslerinin ‘iyi’ olması da dikkat çekici.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Akyüz, öğrencilerin ‘zeka geriliği’ raporu verenlerin yüzlerini kara çıkardığını söyledi. Akyüz, ‘Bazı derslerde ise diğer öğrencilerden çok daha iyi notlar aldılar’ dedi.

Tüm öğrencilerin davranış notları da ‘pekiyi’. 11 öğrenci, çevreyi temiz tutma, arkadaşlarıyla geçim, kurallara uyma, aldığı görevi yerine getirme gibi davranış gelişiminde büyük başarı gösterdi. Bazı öğrenciler, resim, beden eğitimi, din ve ahlak derslerinden ‘pekiyi’ aldı. Bazı öğrencilerin matematik notları ise ortalamanın üzerinde oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!