Gerçek deprem gibi

Güncelleme Tarihi:

Gerçek deprem gibi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Burdur Yarıköy'de gerçekleştirilen deprem tatbikatında senaryo gereği göçük altında kalanlar kurtarıldı

7 Ağustos'ta Gölcük, 12 Kasım'da da Düzce'de yaşanan deprem felaketlerinin ardından Burdur'da deprem konusunda çalışmalara hız verildi. 1914'te 7.1 şiddetindeki depremde bin 500, 1971'deki 6.8 şiddetindeki ikinci büyük depremde ise 59 kişinin yaşamını yitirdiği Burdur'da, belediye ile Süleyman Demirel Üniversitesitarafından bir deprem paneli düzenlendi.

EĞİTİMLİ EKİP

Depremlerde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başlayan ‘‘Burdur ve Çevresinin Depremselliği’’ adlı paneli SDÜ Mimarlık Fakültesi'nin Dekanı Prof.Dr. Aziz Ertunç yönetti. Panelin ardından, Burdur Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından kurtarma, arama çalışmaları ile ilkyardım konularında eğitimli 74 öğretmen, 1971 yılında 6.8 şiddetinde deprem yaşanan Burdur Gölü yakınındaki Yarıköy'de deprem tatbikatı yaptı.

Köylülerin depremin ardından 3 kilometre uzaklıkta başka bir alana yerleşmesiyle hayalet köye dönen Yarıköy'deki tatbikat tek katlı bir evin yıkılmasıyla başladı. Mizansen gereği yakınları göcük altında kalanlar feryat ederken, olay yerine gelen öğretmenler, kurtarma çalışmalarına başladı. Öğretmenler, enkaz altında kalan 3 kişiyi teorik bilgilerini pratiğe dökerek başarıyla çıkarttı.

VALİ KUTLADI

Tatbikatı izleyen Vali Necati Develioğlu, öğretmenleri kutladı. Öğretmenlerin bilgilerini öğrencileriyle halka anlatarak bilinçlenmenin sağlanacağını belirten Develioğlu, ‘‘Madem ki ülkemizde her an deprem olasılığı var, o halde her ilin mutlaka bir AKUT ekibi kurması gerekli. Ülke olarak deprem konusundaki eksiklikleri hemen tamamlamak amacıyla öncelikle öğretmenlere bu kursu aldırıyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!