Güncelleme Tarihi:
TÜBİTAK’ın 5 nolu harddisk raporuyla ilgili olarak Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı’nca yapılan soruşturmayla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Askeri kaynaklar soruşturmanın başlatılmasıyla ilgili, “Neden bu zamana kadar beklendi?” sorusuna, “Sivil yargı bu belgeleri delil olarak kabul etti ve hüküm verdi. Ancak, TÜBİTAK raporuna göre deliller sahte çıktığı için soruşturma kararı alındı” yanıtını verdi. Poyrazköy, Ergenekon ve Balyoz davalarında sahte delillerin bilinçli olarak bir yerlere konulduğu sanıklar ve yakınları tarafından defalarca dile getirildi. Ancak TSK’nın tüm bu şikayetlere rağmen bu zamana kadar kendi içinde bir soruşturma yapmayışı sürekli eleştiri konusu oldu.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Balyoz davasının en önemli delillerinden olan sahte verili hard diski Gölcük’teki askeri birliğe kimin koyduğu konusunda bir çalışma yapılmadı. Mahkemenin delil olarak kabul ettiği hard disk sahte çıkınca TSK kendi içinde soruşturmaya gitti. Kaynaklar, delillerin sahte çıkması nedeniyle soruşturmaya gidildiğini, soruşturma çerçevesinde sahte delili yaratarak oraya koyanların bulunacağını bildirdi. Soruşturmanın Genelkurmay Askeri Savcılığı’na kadar gitmesi bekleniyor.
İDDİALAR DESTEKLENDİ
Genelkurmay kaynakları açılan soruşturmayla ilgili şu bilgileri verdi: “Muvazzaf ve emekli çok sayıda askeri personelin yargılandığı davaları ilgilendiren 5 nolu harddisk ile ilgili olarak, yargılanan askeri personel tarafından, 5 nolu harddiskin yasadışı bir oluşum tarafından sahte veriler yüklenerek bulunmasının sağlandığı iddiaları soruşturma ve kovuşturma sürecinde dile getirilmişti. TÜBİTAK bilirkişi raporunun söz konusu iddiaları destekler nitelikte olması da dikkate alındığında, Donanma Komutanlığı’nda yapılan arama sonrasında bulunan materyallerin kim tarafından kötü niyetle düzenlenip konulduğunun ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturma yapılması gerektiği değerlendirildiğinden, Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı’na söz konusu olayla ilgili soruşturma emri verildi.”