Genel Maden İş'te "2. Denizer" dönemi

Güncelleme Tarihi:

Genel Maden İşte 2. Denizer dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2007 19:43

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 8. Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Çetin Altun'dan 18 oy fazla alan Ramazan Denizer, genel başkan seçildi.

Haberin Devamı

Zonguldak'taki sendika salonunda gerçekleştirilen genel kurulda, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı Çetin Altun ile sendikanın Genel Eğitim Sekreterliği ve Türk-İş Genel Sekreterliği görevini sürdürürken, 6 Ağustos 1999'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Şemsi Denizer'in kardeşi Ramazan Denizer, genel başkanlık için aday oldu.

309 delegenin oy kullandığı genel kurulda, Altun 145, Denizer 163 oy aldı, 1 oy ise geçersiz sayıldı. Yönetim kurulu üyelerinden 5'i Denizer'in listesinden seçildi, Altun'un listesinden ise Ramis Muslu rakibinden daha fazla oy alarak genel teşkilatlandırma sekreteri oldu.

Seçimi kazanmasının ardından delegeler sloganlar atarak Denizer'i omuzlarına aldılar. Denizer başkanlığındaki yönetimde, Rahmi Yaman ve Dursun Oğuz genel başkan yardımcısı, Mustafa Dağlıoğlu genel sekreter, Muharrem Sarıçam mali sekreter, Ramis Muslu genel teşkilatlandırma sekreteri ve Eyüp Alabaş genel eğitim sekreteri oldu.

Haberin Devamı

“SENDİKAYI YIKATACAĞIM”

Ramazan Denizer, genel kurulun ardından delegelere hitaben yaptığı konuşmada, seçim sürecinde zor günler yaşadıklarını, Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Maden Tetkik Arama Enstitüsünde çalışanlara teşekkür ettiğini söyledi.
Demokratik yarışın sona erdiğini, dostluk, barış ve kardeşlik içinde maden işçisinin önünü açmaya çalışacaklarını anlatan Denizer, şöyle konuştu:

“Sendikaya çok zarar verdiler. Bizim işimiz seçimi kazanmaktı, sokağa hiç inmedik ve buradaki kişileri sendikaya taşımadık. Bundan sonra da sendikayla alakası olmayan insanlar akılları varsa bulunduğumuz sokağa 500 metre yaklaşmasınlar. Mazbatamızı 3 gün sonra alıp, ardından tekrar bir araya geleceğiz. Mazbatayı alır almaz sendikayı sıcak su ile yıkatarak her katında Kur'an-ı Kerim okutacağım. Benim inancım budur. Maden işçisinin hakkını savunmaya da devam edeceğiz. Toplu sözleşmede de hakkını alacağız. Bizim ekmeğimize dil uzatanın dilini koparırız.”

Denizer, Türk-İş'te de görev almak için gerekenleri yerine getireceklerini, Ankara'nın madencinin ayak seslerini duyacağını kaydetti. Çetin Altun ise, maden işçilerine yakışır bir seçim yapıldığını ifade ederek, “Sandık sonuçlarının maden işçisinin menfaatine olduğuna inanıyorum. Bundan sonraki süreçte maden işçileri adına bize görev düştüğü zaman katkı vermeye hazırız. Seçilenleri tebrik ediyorum” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!