Genç kemancının Avrupa başarısı

Güncelleme Tarihi:

Genç kemancının Avrupa başarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Genç Türk kemancı Atilla Aldemir'in Almanya'da düzenlenen Kulturforderpreis der Westfalischen Wirtschaft Yarışması'nda aldığı birincilik ödülünden sonra Avrupa'da yıldızı giderek yükseliyor. Sanatçı, 3 Ekim'de Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesi nedeniyle Bernburg Kenti'nde verilen konsere solist olarak katıldı. Aldemir bu konserde Rheine Senfoni Odrkestrası eşliğinde Beethoven'in eserlerini seslendirdi.

Cumhuriyet'in 75'inci yılını kutlama etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin Munster Başkonsolosluğu ve Kültür Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen konsere de Atilla Aldemir solist olarak katıldı. Aldemir burada Detmold Oda Orkestrası eşliğinde Cemal Reşit Rey'in eserlerini seslendirdi.

1975 doğumlu olan Atilla Aldemir, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Çiğdem Yonat İyicil'in öğrencisi oldu. Okuldan 1994 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. İlk konserini 15 yaşındayken İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde veren Aldemir, 1991 ve 92 yıllarında Akdeniz Gençlik Orkestrası'nın Fransa'daki çalışmalarına katıldı.

Aldemir, halen lisansüstü öğretimine Detmold Yüksek Müzik Okulu'nda devam ediyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!