Genç kadının ölümündeki sır

Güncelleme Tarihi:

Genç kadının ölümündeki sır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

Önceki gece aniden fenalaşan Avcılar Belediye Meclis Üyesi Gülseren Altuner (31) önce bir kliniğe, sonra bir hastaneye kaldırıldı. 18 saat sonra götürüldüğü üçüncü hastanede ise hayatını kaybetti. Baba Mustafa Altuner, kızının ölümünden Avcılar Doğuş Dispanseri ile Özel Avcılar Hospital’ı sorumlu tutuyor. "Eğer zamanında ve doğru ilkyardım uygulansaydı kızım yaşıyor olacaktı" diyor. Genç kadının intihar mı ettiği yoksa başka bir nedenle mi öldüğü otopsi sonucunda anlaşılacak.

GÜLSEREN Altuner, geçtiğimiz cumartesi sabaha karşı 01.30’da karnı ve başının ağrıdığını, doktora gitmek istedini söyledi. Annesi Nazife ile babası Mustafa Altuner onu hemen evlerinin yakınlarındaki Avcılar Doğuş Dispanseri’ne götürdü. Gülseren’in tansiyonu düşmüş, şekeri ise çok yükselmişti. Serum bağlandı. Sonra da dispanserden AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’na ait Özel Avcılar Hospital’a götürüldü. Durumunun kötüye gitmesi üzerine ailesi ve yakınları onu pazar sabahı İstanbul Tıp Fakültesi’ne nakletmek istedi. Ancak, Özel Avcılar Hopsital doktorları izin vermedi. Doktorların "Artık götürebilirsiniz, yapacağımız bir şey kalmadı" dediklerinde ise aradan tam 18 saat geçmişti. Aile Gülseren’i Florence Nihgtingale Hastanesi’ne getirdiğinde şuuru tamamen kapalı, genel durumu kötüydü. Karında biriken sıvıyı temizlemek için ameliyata alınan Gülseren’in yorgun düşen kalbi pazartesi 18.00 sularında durdu.

Baba Mustafa Altuner öfkeli: "Florence Nihgtingale’nin aciline girer girmez, doktorlar ’Neden zehirlendi?’ diye sordu. Bu ihtimal ilk gittiğimiz klinik ve hastanede akla gelseydi ve gereken yapılsaydı kızım belki de iyileşecekti. Özel Avcılar Hospital’a karşı gereken yasal girişimlerde bulunacağız. Burada ihmal var."

Arkadaşlarına göre, Gülseren’in Alevi olan ailesi áşık olduğu Sünni gençle evlenmesini istemiyordu. Avcılar Belediye Meclis Üyesi ve CHP Avcılar İlçe Örgütü’nde görevli Gülseren, son zamanlarda arkadaşlarına intihar edeceğini söylemişti. Üstelik Gülseren daha önce de intihara teşebbüs etmişti.

Florence Nihgtingale Hastaneler Grubu Koordinatörü Dr. Mücahit Atmanoğlu’na, "Ölümün kesin nedeni ancak otopsiden sonra çıkar. Ölüm nedeni belli değil. ’Zehirlenme var ya da yok, ihmal var’ demek için erken" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!