Gemi faciası

Güncelleme Tarihi:

Gemi faciası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2011 00:00

Dünyanın cennet mekanları arasında yer alan Zanzibar’da gemi faciası yaşandı. Pemba adasından yola çıkan ve çoğu Ramazan Bayramı tatilinden dönen tahmini 800 kişiyi taşıyan gemi alabora oldu. En az 190 kişi öldü.

Haberin Devamı

HİNT okyanusunda Tanzanya’ya bağlı yarı-özerk Zanzibar takımadasında önceki gün büyük bir trajedi yaşandı. Zanzibar’ın iki turistik adası Ungujar-Pemba seferini yapan, en az 800 kişiyi taşıyan “M.V. Spice Islanders” isimli yolcu gemisi TSİ 21.00’de kalkıştan dört saat sonra alabora olup battı.

Tıka basa doluydu

Müslüman Zanzibar takımadalarının acil durumlar bakanı Mohammed Aboud, en az 190 kişinin öldüğünü, aralarında 60 çocuğun da olduğu 610’a yakın yolcu kurtarıldığını açıkladı. Zanzibar’daki Mnazi Mmoja hastanesinden doktor Karim Zam, “Kamyonlarla ceset geliyor. Ölü sayısı daha da artabilir. Cesetleri saymaya devam ediyoruz” dedi.

ZANZİBAR'DA FERİBOT BATTI / FOTO GALERİ

Acı haberi alan binlerce kişi Zanzibar’daki Stone Town rıhtımına koştu. İsmini açıklamayan bir adam, kardeşlerinin ve eşinin aralarında bulunduğu ailesinden 25 kişiyi kaybetti. Ayşe Muhammed isimli yedi yaşındaki bir çocuk, “Korkunçtu, insanlar çığlık atıyordu annemi bulamadım. Her yer sularla kaplanınca annemi kaybettim” diyerek korku dolu anları anlattı.

Kargo de vardı

Kazanın kesin nedeni belli değil. Ancak kazadan kurtulanlara göre, aşırı yük yüzünden gemi battı. 50 yaşındaki Zair Amour isimli adam, “Gemi insanlarla ve kargolarla tıka basa doluydu” dedi.

Haberin Devamı

Ramazan tatilinden dönüyorlardı

ÖNEMLİ miktarda pirinç ve başka yükler taşıyan geminin yolcularının büyük bölümünü Ramazan Bayramı tatilinden dönen Pemba adası sakinlerinin oluşturduğu belirtildi. Pemba adası da dünyanın en iyi dalış yapılan yerlerinden biri. Beyaz kumlu sahilleriyle, tarihi binalarıyla ünlü Zanzibar, UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!