Güncelleme Tarihi:
Geçmişi 35 yıl öncesine dayanan ve bugün yurtdışına sayısız ülkeye ihracat yapan Hüsniye Demirtaş'ın kurucusu olduğu Hüsniye Moda Evi artık çocukları tarafından başarıyla idare ediliyor.
Sadece gelinlik ve nişanlık üzerine çalışan Hüsniye Moda Evi, İtalya-Milano'da Fashion Designer'da özel olarak gelinlik stilistliği üzerine eğitim alan Selda Demirtaş ve kardeşleri tarafından idare ediliyor.
‘‘Çocukluğumuz makine ve modeller arasında geçti. Farkında olmadan uzmanlaştık’’ diyen Selda Demirtaş, ‘‘Bir gelinlik dikerken o gelin ile aynı heyecanı yaşıyoruz. Her gelin, kendini prenses gibi hissetmek ister, biz de öyle hissetmesi için yardım ederiz. Bir geline hangi modelin ve kumaşın yakışacağını çok iyi biliriz. Gelinliklerin dizaynları bize aittir. Bir gelinin yüz hatları, vücut yapısı, boyu, düğün, nikah ya da kokteyl olmasına göre gelinlik modelleri değişir’’ diyerek mesleğinin inceliklerini anlatıyor.
Türkiye'de gelinlik ve abiye üzerine eğitim almanın mümkün olmadığını söyleyen Demirtaş, gelinlik ve nişanlık hazırladıkları moda evinde Almanya, Fransa, İtalya, Mısır, Tunus, Azerbaycan, Kıbrıs, Malta, Dubai, Japonya başta olmak üzere dünyanın çok çeşitli ülkelerine 12 yıldır ihracat yaptıklarını vurguluyor. Özellikle bu ülkelerden üst düzey sosyetenin sadece gelinlik diktirmek için Türkiye'ye geldiklerini söyleyen Demirtaş, ‘‘Her ülkenin kendine has geleneklerini yansıtan gelinlikler tercih ediliyor. Araplar özellikle Dubai ve İsrail'den gelen müşterilerimiz geleneklerine uygun olarak bol işlemeli, ağır modelleri tercih ediyorlar. Mısır, Malta ve Tunuslular işlemeli, uzun kuyruklu, kupür üzeri inciler ve kristal taşlarla işlenmiş modelleri tercih ediyorlar. Almanlar genellikle ekru renkte sade ve fazla süslemesi olmayan hem dar hem kabarık gelinlikleri tercih ediyorlar. Fransızlar için en önemli husus gelinliğin kumaşı. Mutlaka meşhur Fransız danteli kullanılsın istiyorlar. Sade ve fiyonklu modelleri tercih ediyorlar. Japonlar gelinliğin organzesinden satenine tamamen iç ve dış malzemenin ipek olmasını istiyor. Sade gelinliklerden hoşlanan japonlar için kumaşın ön plana çıkması önemli. Azerbaycanlılar ise ağır işli ve kuyruklu modelleri tercih ediyor. Hindistan'dan ipek, İtalya ve Fransa'dan tül, dantel ve saten ithal ediyoruz. Güpürler hem yerli hem ithal. Avusturya'dan kristal taşlar, Uzakdoğu'dan inci getiriyoruz’’ diyerek yurtdışı bağlantılarını anlatıyor.
Demirtaş gelinlik müşterisinin çok bilinçsiz olduğunu ve bu nedenle gelinlik seçimini günlük kıyafet seçer gibi yaptığını , gelinin, gelinliğini mutlaka üzerinde deneyip alması gerektiğini söylüyor.