Gelecek dönem daha iyi geçecek

Güncelleme Tarihi:

Gelecek dönem daha iyi geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 14:47

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, FED'in faiz indirimi ve emtia fiyatlarındaki baskının azalması ile gelecek dönemin daha iyi geçeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Güler Sabancı, Dünya Ekonomik Forumuna katılmak üzere bulunduğu Davos'ta, Bloomberg TV'nin canlı yayın konuğu oldu ve “On The Markets Programı”na katılarak Sabancı Topluluğu, Türkiye ve dünya ekonomisi ile ilgili soruları yanıtladı.

Sabancı, dünya piyasalarında yaşanan ekonomik krizin Türkiye'ye olan yansımaları ile ilgili soruyu, "Şu anda yaşadıklarımız son çeyrekteki belirsizliklerin bir sonucudur. Geçen yılın son çeyreğinde belirsizlikler ve bıçak sırtı bir durum vardı. Amerika ve Avrupa Birliği ekonomilerinde bir yavaşlama söz konusu. Bundan Türkiye ekonomisi de etkilenecektir. FED'in faiz indirimi ve emtia fiyatlarındaki baskının azalması gelecek aylarda olumlu etki yapabilir. Gelecek dönem daha iyi geçecektir" şeklinde yanıtladı.

“Türkiye'deki enerji politikaları başarısız mı oluyor? Sabancı Topluluğu bu alanda ne gibi fırsatlar görüyor?” şeklindeki soruya ise Sabancı, “Türkiye'de enerji sektöründe çok güçlü fırsatlar ve potansiyel var. Ortağımız Verbund ile birlikte bu potansiyelleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Hidroelektrik ve diğer konularda lisanslar aldık ve yatırımlara başlıyoruz. Bu sektördeki potansiyel, doğru bir iş kolunda olduğumuzu teyit ediyor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Güler Sabancı, Migros satışıyla ilgili olarak da “Migros sürecinde artık yer almıyoruz ancak ortağımız Carrefour ile agresif büyüme planlarımız devam ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!