Geleceğin yönetmenleri yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin yönetmenleri yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2008 00:00

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Çocuk Gözüyle Yaşam" Kısa Film Yarışması’na Türkiye’nin her yerinden geleceğin yönetmenleri başvurdu. Öğrenciler 5 dakikalık filmlerinde küresel ısınma, aile içi şiddet ve iletişimsizlik gibi konuları ele alacaklar.

DÜNYANIN farklı ülkelerinde Kid Witness News adıyla uygulanan "Çocuk Gözüyle Yaşam" Kısa Film Yarışması’nın finalistleri Hakkari, Gaziantep, Kastamonu, Kocaeli ve İstanbul illerinden oldu. Öğrencilerin yaratıcılıklarını ve kabiliyetlerini teknoloji kullanarak geliştirmelerini hedefleyen projeye, Türkiye’nin dört bir yanından 500’ü aşkın ilköğretim okulu öğrencisi kendi ekiplerini kurarak katıldı.

Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı ve Plato Film Okulu işbirliğiyle gerçekleştirilen "Çocuk Gözüyle Yaşam" Kısa Film Yarışması’nın bu yılki teması "çevre" ve "iletişim"di... Tema bu olunca ekipler, senaryolarında küresel ısınmadan çevre kirliliğine, aile içi iletişimsizlikten cinsiyet farkına dayalı eşitsizliğe kadar birçok güncel konuyu işledi. Ayrıca Plato Film Okulu’nda iki günlük yoğunlaştırılmış bir kurs programına alınan çocuklar, teknik bilgilerin yanısıra ünlü sanatçı Ayla Algan’dan sinema dersi de aldı. Mart 2008’de düzenlenecek ödül töreninde, birinciliği kazanan okul Avrupa finalinde Türkiye’yi temsil edecek.

Kardelenler

Yarışmaya Hakkari’nin Merkez ÇYDD Yatılı Okulu’ndan katılan Fidan Kılıç(12) ve Aysel Yıldız(14)

"Kardelen" adlı senaryolarında; aile içinde değer verilmeyen kız çocuklarını ve bunun sonucunda oluşan iletişim kopukluğunu anlatıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!