Güncelleme Tarihi:
TTGV Genel Başkanı Ekrem Bulgun, yaptığı açıklamada, vakfın, 1996 yılında, Türkiye'deki trafik kazalarının en aza indirgenmesi doğrultusunda araç, yol ve insan etkenleri üzerinde trafik güvenliğini sağlayıcı bilimsel-teknolojik araştırmalar yapmak amacıyla kurulduğunu belirtti.
Türkiye'de yaşanan trafik terörünün, sivil inisiyatiflerin ve baskı gruplarının müdahalesini zorunlu kılan boyuta ulaştığına işaret eden Bulgun, trafik sorununa duyarlı, bilimsel çözüm üreten maddi kaynaklarıyla çözüme katılmayı hedefleyen bu örgütlenmelerin, trafik sorununun çözümünde önemli rol oynayabileceğine inandıklarını dile getirdi.
Trafik terörüyle mücadelenin ''sloganlar savaşı'' açarak yapılamayacağını savunan Bulgun, ''trafik canavarını'' doğuran ve her gün ortalama 25 insanın yaşamıyla beslenerek bugünkü haline getiren koşulları, bilimin, aklın ve gelişen teknolojinin desteğini alarak değiştirmek gerektiğini ifade etti.
   Â
''GELECEĞİN SÜRÜCÜLERİNİ TRAFİĞE HAZIRLIYORUZ''
   Â
Ekrem Bulgun, trafik sorununun eğitimle çözülebileceğine inandıkları için, 1999 yılında, küçük yaştaki çocuklara yönelik ''Hareketli Derslikle Trafik Eğitimi Projesi''ni hayata geçirdiklerini ifade ederek, şu bilgiyi verdi:
''İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden temin edilen vagonlu otobüsün içi sınıf haline getirildi, televizyon, video ve sinyalizasyon ışıkları monte edildi. Araç, bahçesine girilebilen ilköğretim okullarına götürülüyor ve birinci dersten çıkan öğrenciler otobüse bindiriliyor. Bu değişik mekan, öğrencilerin belleklerinde ayrı bir yer işgal ediyor ve televizyonda geçen konuşmaları dikkatle dinlemelerine neden oluyor. TTGV öğretmenleri tarafından araç önünde oturmalarının sakıncaları, büyüklerin araçta cep telefonuyla konuşmalarının meydana getirdiği sonuçlar anlatılıyor.
Öğrencilere trafik kuralları uygulamalı olarak öğretiliyor. Amacımız genç ve taze beyinlere, trafik kuralları gerçeğini, farklı mekan ve ortamda uygulamalı öğretmektir.''
ÖĞRENCİLERLE ANKETLER YAPILIYOR
   Â
Projenin başladığı günden bu yana İzmir'deki ilköğretim okullarında okuyan yaklaşık 35 bin öğrenciye trafik eğitimi verildiğini belirten Bulgun, İzmir'de 150-200 bin civarında ilköğretim okulu öğrencisinin bulunduğunu, bütün öğrencileri trafik eğitiminden geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Eğitim verilen her okulda, öğrencilere servis araçları ve diğer araçlarla ilgili anket yapıldığını, anket sonuçlarının değerlendirilerek trafik, Milli Eğitim Müdürlüğü, Servisçiler Odası ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletildiğini kaydeden Bulgun, çıkan sonuçların zaman zaman servis araçlarında meydana gelen kazaların nedenlerini de ortaya koyduğunu bildirdi.