Gece hayatının 7 silahÅŸörü

Güncelleme Tarihi:

Gece hayatının 7 silahşörü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 04, 2003 00:00

Ä°stanbul'da gece hayatı yaz kış demeden son hız devam ederken, eÄŸlencenin de modası deÄŸiÅŸiyor. Ardı ardına açılan mekanlar kısa bir süre sonra modası geçince kapanıyor. Bu gidiÅŸe bir son vermek için eÄŸlence patronları ÅŸirketleÅŸmeye baÅŸladı. DeÄŸiÅŸime ayak uyduran ve önemli adımlar atanlardan biri de yedi ortaklı New Yorker Group. Gece hayatında bağımsız mekan devri kapanıyor. EÄŸlencenin patronları yurtdışını örnek alıyor ve ÅŸirketleÅŸiyorlar. Bunun en iyi örneÄŸi Ä°stanbul'da on iki mekana sahip New Yorker Group. Åžirketin kurucusu Ender Arkun ABD'de 20 sene yaÅŸadı. Oradaki ÅŸirketleÅŸmeleri örnek alarak, 1997'de NiÅŸantaşı'daki Manhattan Cafe'yi açtı. Hemen ardından gelen Bebek ve KuruçeÅŸme New Yorker Restaurant ile geniÅŸlemeye baÅŸladılar, ÇeÅŸme ve Bodrum'a kadar uzandılar. Bugün New Yorker Group yedi ortaktan oluÅŸuyor. Ercan Canmutlu, Ender Arkun, Mehmet KurÅŸuncu, Ahmet KurÅŸuncu, Musa Akpınar, Cemal BaÅŸturan ve Ä°hsan Poyraz iÅŸlettikleri mekanlarla Ä°stanbul'un eÄŸlence hayatına yeni sayfalar eklemeye devam ediyor. New Yorker Group baÅŸarısının sırrını yedi ortaktan çıkan farklı fikirlere baÄŸlıyorlar. Zaten mekanların farklı tarzları da bunu açıkça gösteriyor. En son BeyoÄŸlu'nda açtıkları 'Balo'da çok iddialılar. Ä°stanbul'da gece hayatının aktığı yönün deÄŸiÅŸtiÄŸini buraya yaptıkları yatırımla kanıtlamakta geç kalmadılar. New Yorker Balo toplam dört kattan oluÅŸuyor. Zemin kat, iÅŸ çıkışı buluÅŸma noktası olarak düşünülmüş. Birinci katta 150 kiÅŸi kapasiteli, füzyon mutfağından örnekler içeren bir restoran var. Bar katı ise haftanın her günü deÄŸiÅŸik aktivitelerle renkleniyor. Mekan ayrıca dans ve klüp müziÄŸinin en iyi örneklerinin sunulduÄŸu 'Club' ve 'Chill Out' keyfini de yaÅŸatıyor.Kendini göstermek isteyen Etiler'e parasının karşılığını isteyen BeyoÄŸlu'naNew Yorker Group'un hedefleri neler?Bizim iÅŸimiz hizmet. Ä°nsanlar bizim mekanlarımızda sıkılmamalı. Açtığımız mekanlar bu kadarla kalmayacak. Türkiye büyük, Ä°stanbul dünya metropolü. Bunun sonu yok. Siz ÅŸirket olarak Ä°stanbul'un eÄŸlence hayatını nasıl görüyorsunuz?Dünyadan aÅŸağı kalır yanımız yok. Eskiden insanlar bir gece dışarı çıktıklarında mekan mekan dolaşırlardı. Artık bunu yapacak ekonomik güç kalmadı. Bize gelenler yorgunluk içkilerini içip yemeÄŸe geçiyorlar. Canlı müzik isteyenler birinci kata, dans etmek isteyenler kulübe iniyor.Bu aralar en çok tutulan mekanlar hangileri?Ä°stanbul'da eÄŸlencenin yeri deÄŸiÅŸiyor. Etiler'den BeyoÄŸlu'na kaydı. Kendini göstermek isteyenler hala Etiler'e gidiyor. Parasının karşılığını almak isteyenler ise BeyoÄŸlu'na. Kısa zamanda açılıp kapanan mekanlar için ne diyorsunuz?Ä°stanbul'da sosyal bir patlama yaÅŸanıyor. Bu yatırımcıları heyecanlandırıp yanlış yatırımlara yönlendiriyor. Kısa vadede düşünüyorlar. Ama yatırım ileriye dönük yapılmalı. Bar nerede açılır, disko nerede açılır, kazanç düzeyi nedir gibi soruların cevapları olmalı. Åžirket olarak ulaÅŸmaya çalıştığınız müşteri kitlesi kim?Her yeni mekanımızla geniÅŸliyor. Bilinçli müşteri dediÄŸimiz belli bir kültür seviyesi olan, kaliteyi seven, parasının karşılığını almak isteyen müşteri. Bazıları trend mekanlara sadece kendini göstermek için gider. Her dört ayda bir yeni mekan açtığınıza göre iyi paralar kazanıyorsunuzÅžimdilik çok iyi paralar kazandığımız söylenemez. Sadece yatırım yapıyoruz. Ama yaz boyunca ses getiren organizasyonlar yaptınız.Evet, New York'ta bir gece kulübünde 100 dolara izleyebileceÄŸiniz gruplar getirttik. Bu grupların maliyeti 2500 dolar civarındaydı. Ama sponsor firmalarımız altyapımıza güveniyor. Ayrıca fiyatlarımıza bunu yansıtmadık. Ä°sminiz neden New Yorker da, Ä°stanbullu deÄŸil?Hepimizin New York geçmiÅŸi var. Orası apayrı bir kültür. Biz orada yaÅŸayıp öğrendiklerimizi burada hayata geçiriyoruz. Orada kimse yürümez, koÅŸar. Biz de büyük adımlar atıyoruz.New Yorker Group bünyesindeki iÅŸletmelerNew Yorker Restaurant Bebek BoÄŸaz’a karşı klasik Ä°talyan ve Amerikan yemeklerini tercih edenler için şık bir mekan.New Yorker Restaurant KuruçeÅŸme Ä°talyan ve Amerikan yemeklerinin servis edildiÄŸi üç katlı mekanın 300 kiÅŸilik barında DJ'lerin ve grupların canlı performanslarını dinleyebilirsiniz. Bamboo Restaurant KuruçeÅŸme Sadece yaz aylarında servis veren Bamboo Restaurant'ın mutfağı füzyon ve UzakdoÄŸu yemeklerinden oluÅŸuyor. The Bar KuruçeÅŸme Yaz aylarında BoÄŸaz manzarasının tadını çıkarabileceÄŸiniz mekanı daha çok dans ve eÄŸlenceyi sevenler tercih ediyor.Mey Restaurant KuruçeÅŸme Yazın Bodrum'da kışın Ä°stanbul'da hizmet veren mekan Akdeniz, Türk ve Girit mezelerinden oluÅŸan mönüsüyle deniz ürünü sevenlerin tercihi. Manhattan Cafe NiÅŸantaşı Ana yemeklerin yanında dünya kahve ve çaylarının çeÅŸitli tatlılarla servis edildiÄŸi mekan haftanın her günü açık. New Yorker Balo BeyoÄŸlu BeÅŸ kattan oluÅŸan mekanın her katı şık dekorasyonu ve birbirinden bağımsız eÄŸlence anlayışıyla planlanmış. Bütün gecenizi geçirebileceÄŸiniz bir mekan. 5th Avenue Suadiye Yaz aylarında 100 kiÅŸilik açık alanıyla New York Cafe ve Lounge konseptini farklı bir atmosferde zengin mutfağıyla müşterilerine sunuyor.Level 4 Club & Lounge Suadiye GeniÅŸ barı, rahat oturma grupları ve dans alanıyla, yurtiçinden ve yurtdışından gelen DJ'lerle haftanın yedi günü gençlerin uÄŸrak mekanı. Terrace Restaurant Suadiye Yaz aylarında adaları ve BaÄŸdat Caddesi'ni seyrederken füzyon mutfağının özel yemeklerini yiyebilirsiniz. Coffee Shop Suadiye AlışveriÅŸ yorgunları için dünyanın çeÅŸitli çay ve kahve çeÅŸitlerini tadabileceÄŸiniz bir mekan.1- Ercan Canmutlu Düsseldorf’da Makine ve Ä°ÅŸletim MühendisliÄŸi masterı yaptıktan sonra, Almanya'da önemli ÅŸirketlerde yöneticilik yaptı. New Yorker Group'un da içinde bulunduÄŸu Mezafor Tekstil Gıda Reklam Ä°nÅŸaat ÅŸirketinin Yönetim Kurulu BaÅŸkanı.2- Ender Arkun Fordham Ãœniversitesi Ä°ÅŸletme ve New York Ãœniversitesi Konuk Ağırlama Ä°dareciliÄŸi mezunu. New York'un tanınmış restoranlarında yönetici olarak çalıştı. 1997’de Ä°stanbul'a dönerek New Yorker Group'u kurdu. 3- Musa Akpınar Almanya, Ä°talya ve Türkiye'de restoran iÅŸletti. 2001'de New Yorker Group'a katıldı. 4- Mehmet KurÅŸuncu MesleÄŸe DJ ve ses uzmanı olarak baÅŸladı. Hillside ve Pasha'yı kurdu. 2000'de New Yorker Group'a katıldı. 5- Ahmet KurÅŸuncu EÄŸlence sektörüne 1986'da Musicarium Marmaris ile girdi. 2001'de New Yorker Group'a katıldı. 6- Ä°hsan Poyraz 1984'ten 94'e kadar New York'un tanınmış restoranlarını iÅŸletti. Ä°stanbul'da çeÅŸitli kulüplerde yöneticilik yaptı. 2001'de gruba katıldı.7- Cemal Basturan Büyük Efes ve Tarabya otellerinde Necip Usta'nın yanında temel eÄŸitimini aldı. New York'ta çeÅŸitli restoranlarda baÅŸ aşçılık yaptı. 1999'da New Yorker Group'a katıldı.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!