Gazze'de 500 bin kişilik karşılama

Güncelleme Tarihi:

Gazzede 500 bin kişilik karşılama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 15:07

İsrailli asker Gilad Şalit’in serbest bırakılması karşılığında 447 Filistinli mahkumun bugün özgürlüğüne kavuşması, Filistin’in birçok bölgesinde büyük sevinç gösterileriyle kutlandı. İsrail’in serbest bıraktığı mahkumlar Gazze’de 500 bin Filistinli tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Şalit’le takas edilen Filistinli mahkumlar Batı Şeria ve Gazze’ye giriş yaptı. Özgürlüğüne kavuşan Filistinlileri, kalabalık gruplar ve dini liderler büyük sevinç gösterileriyle karşıladı.

 

FİLİSTİN "TAKAS BAYRAMI" YAŞIYOR / FOTO GALERİ

 

Filistinli mahkumlar, Hamas liderleri ve aileleri tarafından karşılanarak resmi törenlerin düzenleneceği Gazze Şehri’ne götürüldü. Şalit ile Filistinli mahkumların serbest kalmasını sağlayacak anlaşma için yapılan hazırlıklar, dün itibarıyla Gazze’nin her yerinde kendini göstermeye başladı.

 

SERBEST BIRAKILAN FİLİSTİNLİLER GAZZE'DE / WEB TV

Haberin Devamı

 

GAZZE'DE 500 BİN KİŞİ TOPLANDI / WEB TV

 

Hamas’a bağlı çok sayıda militan, otobüs konvoyuyla Refah sınır kapısından Gazze’ye gelecek olan Filistinli mahkumların geçeceği Salah e-Din sokağında güvenlik önlemleri aldı.

/images/100/0x0/55eb4960f018fbb8f8b76ed2

 

Refah kapısına geitirilen Filistinli mahkumlar, burada kendilerin karşılayan Hamas liderleriyle sarılıp selamlaştı. Bazı mahkumların karşılamaya gelen Filistinlilerin omuzlarında taşındığı dikkat çekti. Dini liderler ise düğünlerdekine benzer bir şekilde toplanarak, mahkumlarla teker teker tokalaştı ve sarıldı.

 

YASER ARAFAT’IN MEZARINA GİTTİLER

Serbest kaldıktan sonra Batı Şeria’ya gelen mahkumlar, Filistin’in efsanevi lideri Yaser Arafat’ın mezarına götürüldü. Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın karşıladığı mahkumları, Abbas’ın bürosounun önündeki avluda binlerce kişi bağrına bastı.

 

HANGİ FİLİSTİNLİ MAHKUMLAR TÜRKİYE'YE GELECEK? / MURAT YETKİN

Haberin Devamı

 

Abbas, burada yaptığı konuşmada, “Allah’a sağ sağlim geri döndüğünüz için şükrediyorum… Sizler Allah’ın iyiliği ve vatanınız için mücadele veren özgürlük ve kutsal savaşçılarsınız” dedi.

/images/100/0x0/55eb4960f018fbb8f8b76ed4

 

Öte yandan, Batı Şeria ile İsrail arasındaki geçiş kapısında kısa süreli şiddet olayları yaşandı. Askeri yetkililer, Filistinli mahkumların geç serbest bırakılmasını protesto eden kalabalığa göz yaşartıcı bomba atıldığını belirtti. Olaylarda yaralanan olmadı.

 

İsrail tarihindeki en “dengesiz” asker takası olarak kayda geçen takas anlaşması, İsrail’in son beş yıl dört ay içinde Gazze’ye düzenlediği askeri operasyonlar, Gazze ablukası ve sonuçsuz kalan sayısız takas anlaşmasının sonrasında geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!