Gaziantep'te yağmur can aldı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte yağmur can aldı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2008 10:10

GAZİANTEP'in Oğuzeli İlçesi'nde, aşırı yağmur nedeniyle çöken toprak evde 2 kardeş öldü, anne ile birlikte 2 çocuğu yaralandı. Baba ise yara almadan kurtuldu.

Haberin Devamı

Oğuzeli İlçesi'ne bağlı, geçmişte ünlü bir türküsü olan Ezo Gelin'in yaşadığı, halen mezarının da bulunduğu Dokuz Yol Köyü'nde dün gece geç saatlerde başlayan ve sabaha kadar devam eden sağnak yağış nedeniyle ağırlaşan ev, saat 03.30'da çöktü. 7 kişilik Çalışkan Ailesi'nin oturduğu yığma evin çökmesi sonucu, derin uykudayken enkaz altında kalan 3 yaşındaki Şevket ile ablası 7 yaşındaki Hatice yaşamlarını yitirdi. Anne 26 yaşındaki Emine, çocukları 5 yaşındaki Veli ve 9 yaşındaki Yeliz ise yaralandı. 30 yaşındaki baba Mustafa ise çatırtı sesleri ile birlikte kendini dışarı atarak kurtuldu. Başka bir köydeki dedesinin yanında kalan 11 yaşındaki Ahmet ise faciayı yaşamadı. Çöken evin enkazı altındaki Çalışkan kardeşlerin cesetleri sivil savunma ekipleri ve köylülerin yardımıyla çıkartılıp Oğuzeli İlçe Mezarlığı'ndaki morga konuldu. Yaralı anne ve 2 çocuğu ise Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Olayın şokunu üzerinden atamayan baba Mustafa Çalışkan, çökmeyle ilgili kendisine soru soranlara, “Aklım başımda değil” diyerek cevap veremedi.

Olay yerine gelen Oğuzeli Kaymakamı Remzi Demir, yağmur nedeniyle köydeki bazı evlerin hasar gördüğünü, hasar tespit çalışmalarının yapılmaya başlandığını, zarar görenlere maddi yardım yapılacağını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!