Gaziantep'te 2 ton sahte bal ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte 2 ton sahte bal ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 10:43

Gaziantep İl Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, bir bal paketleme işletmesinde yaptıkları denetimler sırasında, 2 ton 250 kilo sahte bal ele geçirildiğini söyledi.

Yılmaz, gıda üretimi ve paketlemesi yapan iş yerlerine yönelik denetimler sırasında, Küsget Sanayi Sitesi'nde, bal paketleme ve ambalajlaması yapan bir işletmede, 25'er gramlık paketlerde 90 koli içerisinde toplam 2 ton 250 kilo sahte bal ele geçirildiğini belirtti.

Ele geçirilen ballardan numune alınıp analiz için Ankara İl Kontrol Laboratuvarı'na gönderildiğini ifade eden Yılmaz, “Ankara'ya gönderilen numunelerin yapılan analizinde, balın sahte olduğu anlaşıldı. Bu rapor üzerine ele geçirilen ballar imha edildi” diye konuştu.

Bal paketleme ve ambalajlama işletmesinin sahibiyle ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulacaklarını ve 5179 Sayılı Gıda Kanunu'nun ilgili maddesi gereği de 5 bin 714 TL idari para cezası verdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Biz gıda üretimi yapan işletmeleri sıkı şekilde denetliyoruz. Halkın genel sağlığını tehlikeye sokacak işletmelere karşı yasaların emrettiği şekilde her türlü adli ve idari işlemleri başlatıyoruz” dedi.

Yılmaz, gıda üretimi yapan işletmelerin aralıksız denetleneceğini, bozuk gıda üretimi yapan ve gıda üretim izni bulunmayan işletmelere karşı, adli soruşturma yanında 5 bin ile 100 bin TL arasında idari para cezası vereceklerini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!