Gaziantepli şoför evine döndü

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepli şoför evine döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2005 19:53

Irak'ta Amerikan askerleri tarafından vurulduğu iddia edilen Gaziantepli kamyon şoförü Bekir Erdoğan, Gaziantep'e döndü.

Haberin Devamı

Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ne bağlı Büyükkaracaören Köyü'nden yaklaşık bir ay önce Irak'a giden Bekir Erdoğan, Irak'ta kötü muameleye maruz kaldığını belirterek, “Amerikan askerleri tarafından aracımdan indirildim. Bu sırada başıma çuval geçirip beni ve arkadaşımı dövdüler” dedi.

Erdoğan ile ilgili çelişkili haberler alan baba Mehmet Erdoğan, oğlunun Amerikan askerleri tarafından vurulduğunu öne sürmüştü.

Ailenin Irak'ta yaptığı araştırmaların ardından, Bekir Erdoğan'a ulaşıldı ve Erdoğan, bugün kendisine ait olan tanker ile Gaziantep'e geldi ve daha sonra da ailesinin yaşadığı Büyükkaracaören köyüne gidip ailesi ile buluştu.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, bir Amerikan firmasına yük taşıdığını, Irak'ın Beyji Kenti'ne geldiklerinde Amerikan askerleri tarafından arabadan indirilip, başına çuval geçirilerek dövüldüğünü öne sürdü.

Haberin Devamı

Kötü muameleye maruz kaldığını belirten Erdoğan, “Amerikan askerleri tarafından aracımdan indirildim. Bu sırada başıma çuval geçirip beni ve arkadaşımı dövdüler. Daha sonra bir hücrede iki gün boyunca tutulduktan sonra bir tercüman aracılığıyla bir yanlış anlamanın söz konusu olduğunu, kendilerinden şikayetçi olmamamızı belirtip, özür dileyerek bizi serbest bıraktılar” diye konuştu.

Amerikan askerlerinden şikayetçi olduğunu ifade eden Erdoğan, bu konuda Habur Gümrük Kapısı'na ifade verdiğini ve bir daha Irak'a gitmek istemediğini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!