Güncelleme Tarihi:
Araştırmacı - Yazar Aytunç Altındal (68), tedavi gördüğü hastanede gece hayatını kaybetti. Altındal'ın ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Yazarın hayatını kaybettiği hastaneye akın eden yakınları, Altındal'ın zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti.
Zehirlenmesinde farklı sebeplerin olduğunu belirten Aytunç Altındal’ın çalışma arkadaşı Dr. Naciye Selin Şenocak, “Doktorlar ölümünün altında başka bir şeyler olduğunu hatta büyük ihtimalle de zehirlenme söz konusu bile olabileceğini söyledi. Biz de buna istinaden tüm bulguları Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. Adli Tıp’ta gerekli açıklamaları yapacaktır” dedi.
“ONUN VERDİĞİ BİLGİLERDEN RAHATSIZ OLAN ÇOK BÜYÜK BİR ÇEVRE VARDI”
Altındal’ın kızı Yonca Bayrak, “Aytunç hocanın çok ani şekilde gelişen ve ilerleyen bir kanser olayıyla karşı karşıya kaldık. Tedavi süreci içerisinde doktorlar, bu kadar çabuk gelişen kanser olayının normal olmadığı konusunda bilgilendirdiler. Zehirlendiği kanısında biz süreç içerisinde olduğumuz için doktorlarıyla birlikte hem fikiriz” ifadelerini kullandı.
Gece saatlerinde yaşamını yitiren Altındal'ın cenazesi, yarın öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verilecek.
AYTUNÇ ALTINDAL KİMDİR?
İstanbul'da 1945'te dünyaya gelen Altındal, 1983'te İsviçre'de Modus Vivendi Kültür Merkezi'ni kurarak 10 yıl yönetti. 1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı.
Altındal, 1992'de İngiltere Edinburg'taki Akademik Proje İdari Heyeti üyeliğine seçildi, 1993'te Uluslararası Avrupa Düşünce Çalışmaları Topluluğu Bilimsel Kuruluna üye oldu. Gazeteci yazar Altındal, aynı yıl Avusturya'nın Graz şehrindeki Karl-Franz Üniversitesi tarafından düzenlenen Avrupa'nın Laik Vasiyeti adlı uluslararası konferansta oturum ve bölüm başkanlığına seçildi.
Ünlü Fizikçi Isaac Newton'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi.
Altındal'ın, 1992'de İngitere'de yayınlanan Three Faces of Jesus (Üç İsa) adlı kitabı dünyada büyük ilgi görmüştü.