Gazeteci Aziz Halkapınar vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Aziz Halkapınar vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 15:15

Basın şeref kartı şahibi gazeteci Aziz Halkapınar vefat etti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Aziz Halkapınar’ın cenazesi bugün ikindi namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Basın şeref kartı şahibi gazeteci Aziz Halkapınar vefat etti.İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Aziz Halkapınar’ın cenazesi bugün ikindi namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Gazeteci Aziz Halkapınar vefat etti

AZİZ HALKAPINAR KİMDİR? 
1940 yılında İzmir’de doğdu. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin Dış Ticaret ve Konsolosluk Bölümü’nü bitirdi. Gazeteciliğe 1957 yılında İzmir'de yayınlanan Sabah Postası Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Aynı yıl Hürriyet İzmir Bürosu'na geçti. 1970 yılına kadar bu gazetede çalıştı. Daha sonra Ege Ekspres Gazetesi'nde iki yıl haber müdürü olarak görev yaptı. Bu arada Devir Dergisi’nde de Müessese Müdürlüğü görevini yürüttü. 1975 yılında yeniden Hürriyet’te çalışmaya başladı. Hürriyet’in Doğu Anadolu Bürosu'nu Erzurum’da kurdu. 1977 yılında Ankara'da Hürriyet’in parlamento muhabirliğine atandı. 1979 yılında Hürriyet’in Bursa Bürosu şefliğine getirildi.

1988 yılında da Hürriyet Gazetesi'nden emekliye ayrıldı. Emeklilikten sonra Yeni Asır’da Haber Müdürü olarak çalıştı. Bu arada Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği'nde 10 yıl genel koordinatör olarak görev yaptı.Gerek İzmir, gerekse İstanbul Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmalarda çeşitli ödüller kazandı.Fransızca ve Rumca biliyor.

Evli ve üç çocuk babasıdır. Basın Şeref Kartı sahibi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!