Gauck hukuk devleti ve demokrasiye vurgu yapacak

Güncelleme Tarihi:

Gauck hukuk devleti ve demokrasiye vurgu yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 10:39

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Türkiye'de sivil toplum temsilcileri ve üniversite öğrencileriyle buluşacak. Cumhurbaşkanı hem Türkiye'nin kaydettiği gelişmeleri övecek, ama aynı zamanda hukuk devleti, demokrasi, düşünce özgürlüğü konusunda endişelerini dile getirecek.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Joachim Gauck, Türkiye'deki resmi temasları sırasında Türk sivil toplum temsilcileriyle ve Ortadoğu Üniversitesi'nde eğrencilerle buluşacak. Cumhurbaşkanı Gauck, pazartesi günü Ankara'da Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) öğrencilere “Üzerimize Konuşmak Yerine Birlikte Konuşmak” başlıklı bir konuşma yapacak. Salı günü Ankara'dan İstanbul'a geçecek olan Cumhurbaşkanı Gauck Türk Alman Üniversitesi'nin açılış törenininden sonra Türk sivil toplum temsilcileriyle görüşecek. Görüşme Tarabya'daki Almanya Büyükelçiliği Yazlık Rezidansında olacak. Gauck'un davet ettiği sivil toplum kuruluşları arasında, DİSK sendikası, Türkiye Barolar Birliği, Kadın hakları savunucuları, Anadolu Vakfı, Tabipler Odası, İnsan Hakları Derneği, İstanbul Mimarlar Odası temsilcileri bulunuyor.

Haberin Devamı

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ
Cumhurbaşkanı Gauck, Türkiye ziyaretinde Türkiye'nin bir partner olarak önemini, kaydettiği gelişmeleri vurgularken, hukuk devleti, demokrasi, düşünce özgürlüğü konusunda endişelerini de gündeme getirecek. Cumhurbaşkanı Gauck'a Federal hükümetin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Almanya Dışişleri Bakan yardımcısı Michael Roth, Duisburg Essen Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Halil Uslucan eşlik edecek. Gauck, Türkiye ziyaretine pazar günü Kahramanmaraş'ta Suriyeli sığınmacı kampını ziyaretle başlayacak. Kahramanmaraş'ta Patriot hava savunma sisteminde görevli Alman askeri birliğini ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gauck'u Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz karşılayacak.

ADANA ANKARA
Pazar akşamı Adana'dan Ankara'ya uçacak olan Cumhurbaşkanı akşam Türk gazeteciler ve aydınlarla Büyükelçilikte akşam yemeğinde buluşacak. Gauck'un resmi ziyareti pazartesi günü başlıyor. Anıtkabir'e çelenk koyacak olan Cumhurbaşkanı Gauck, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Gauck, salı günü ise İstanbul'da Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Türk Alman Üniversitesi'nin açılışını yapacak. Üniversitenin açılış törenine Almanya Eğitim ve Bilim Bakanı Johanna Wanka, Türk Alman Üniversitesi Alman Konsorsiyumu Başkanı Prof. Rita Süssmuth da katılacak. Boğaz turu ve Aya Sofya'yı ziyaret edecek olan Gauck salı günü Almanya'ya dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!