Garbage grubundan Piknik gibi konser

Güncelleme Tarihi:

Garbage grubundan Piknik gibi konser
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

1995 yılında tüm dünyada 4 milyon satan albümleriyle müzik dünyasında adlarını duyuran ‘‘Garbage’’ grubu, Türk müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Yeni albümleri ‘‘Version 2.0’’ın dünya turnesi çerçevesinde Türkiye'ye gelen Garbage'ın konseri, Yapı Kredi Sanat Festivali kapsamında Maslak Park Orman'da gerçekleştirildi. Konser özellikle gençler tarafından büyük ilgi gördü. İzleyicilerin keyfini, konser bitiminde bardaktan boşanırcasına yağan yağmur bile bozamadı. Ünlü rock grubu Garbage'ye ilgi büyüktü. Kapıların saat 17.00'de açılması ve konserin 21.15 başlaması yüzünden erkenden gelen gençler, çimenlerin üzerine yayılarak Park Orman'ı piknik alanına dönüştürdüler. Garbage sahneye çıktığında ise bir kısmı yerlerde, bir kısmı ayakta konseri çoşkuyla izlediler. Konseri izlemeye gelenler arasında Sertab Erener, sevgilisi Demir Demirkan, Şebnem Ferah, yönetmen Mustafa Altıoklar ve Sibel Gökçe de vardı. Garbage grubunun solisti Shirley Manson, sahnedeki performansıyla izleyicileri çoşturdukça çoşturdu. Sahnede yerinde duramayan Shirley Manson, saç stili ve giysisiyle de ilgi çekti. dobra dobra ve açık saçık konuşmalarıyla dikkat çeken Shirley Manson, Türk hayranlarının çoşkusu karşısında hayli keyiflendi. Brad Pitt hayranı olduğunu gizlemeyen ve son aylarda batıdaki birçok dergiye kapak olan Shirley Manson, sahnede ‘‘küçük’’ elbiseler giymesiyle de kanınıyor.

İzleyiciler zorla dışarı çıkarıldı

1998 MTV Video Müzik Ödülü'ne tam 8 dalda aday gösterilen ve En İyi Topluluk, En İyi Alternatif Video, En İyi Yönetmen, En İyi Özel Efekt, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Düzenleme, En İyi Kurgu ve En Etkileyici Video Klibi dallarında bu ödüle sahip olan Garbage'ın solisti Shirley Manson, sahnede gerçekten göz doldurucuydu.

Konser bitiminde yağan sağanak yağmur, rock müziğe doymuş izleyicileri fazla etkilemedi.

Açık hava ve alkolün çarptığı gençlerin bazıları ağaçların altında sızdı. Son derece sakin geçen konser sonrasında Park Orman görevlilerinin zorla izleyicileri dışarı çıkarması ise büyük tepkilere neden oldu.

Konseri izlemeye gelen gençler, ormanın yeşil atmosferine kendilerini kaptırıp çimlere, ağaç altlarına uzanıverdiler.

Alkol tüketiminin serbest olması hem Park Orman görevlilerinin, hem gençlerin işine yaradı. Gece boyunca yüksek oranda alkol tüketildi.

İngilizce ‘‘çöp’’ anlamına gelen Garbage'ın konseri bittikten sonra, Park Orman'da bira kutuları, izmaritler ve kağıt parçalarından oluşan devasa bir ‘‘garbage’’ yığını kaldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!