Güncelleme Tarihi:
PİŞMAN OLMAYAN SANIĞA ERTELEME YOK
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yasal zorunluluktan kaynaklanan itirazı ve sanığın cezasının infazının durdurulması talebi reddedildi. Kurul, suçun işleniş şekli ve sanığın pişman olmamasını dikkate alarak özel hayata ilişkin cinsel ilişki görüntülerini yayan ve benzer suçu işleyen sanıkların 2 yılın altındaki cezalarının ertelenmemesine de vize verdi. Karar bu yönüyle önemli bir örnek karar niteliği taşıyor.
YILDIRIM’A CEZA ERTELEMESİ YOK
Eski sevgilisi oyuncu Gamze Özçelik’e tecavüz ettiği iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol, Özçelik ile olan ilişkisini cep telefonuyla kaydettiği ve internet yoluyla yaydığı iddiasıyla da Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. Dosyaya göre, 2004 yılı Haziran ayı sonunda Gamze Özçelik’le birlikte olan Gökhan Demirkol, bu görüntüleri cep telefonuna çekti ve internetten yaydı. Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi, 11 Nisan 2007’de 12 sanıklı davada görüntüleri çekip yaymaktan Gökhan Demirkol’a 3 yıl, olaya karışan Salih Yıldırım’a 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Diğer on sanık beraat etti. Mahkeme, Yıldırım’ın cezasını erteleme taleplerini reddederken, “Suçun işleniş şekli sanığın pişman olmamasını gözönüne alınarak tecil hükümlerinin uygulanmasına takdiren yer olmadığına bu husustaki taleplerin reddine” şeklinde karar aldı.
BAŞSAVCILIK YASAL ZORUNLULUKTAN İTİRAZ ETTİ
Bu karar 7 Haziran 2012’de Yargıtay 12. Ceza Dairesi’nce onandı. Kararın onanmasının ardından “özel hayatın gizliliğini ihlal”den kesinleşen 1.5 yıllık hapis cezası nedeniyle Salih Yıldırım cezaevine girdi. CMK’nın 231. maddesi 2008’de değiştiği ve iki yılın altındaki suçlara hükmün açıklanmasının geri bırakılması yoluyla ceza ertelemesi getirdiği için yasal zorunluluk olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Yıldırım’ın dosyasını yeniden değerlendirilmek üzere YCGK’ya taşıdı. Başsavcılığın 16 Nisan tarihli, Yıldırım’a ceza ertelemesi uygulanması ve cezasının infazının durdurulması talebi geçen Salı günü YCGK’ca reddedildi.