Galeri Nev'de bir usta

Güncelleme Tarihi:

Galeri Nevde bir usta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 17:23

Türk heykel sanatının büyük ustası İlhan Koman'ın yapıtları 8 Aralık'tan başlayarak İstanbul Galeri Nev'de sanatseverlere sunulacak. Abidin Dino'nun "ooğanın o yapışkan yerçekimi yasasını yenmektir işi gücü” diyerek tanımladığı Koman'ın heykelleri 6 Ocak tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Edirne'de 1921 yılında doğan İlhan Koman çalışmalarına İstanbul’da başlamış, 1958 yılından sonra yerleştiği Stockholm’de devam etti. Avrupa’nın önemli sanat merkezlerinde sergiler açan sanatçı 30 Aralık 1986 yılında Stockholm’de hayata veda etti.

Sanatçı sadece heykelleri ile değil çok sayıdaki buluşu ile de bir bilim adamı özelliğine sahip. Geometrik form icatları İsveç Bulgular Kurumu tarafından da onaylandı.

1990 yılında Galeri Nev, sanatçının on kil heykelini İtalya, Pietrasanta’da bronza döktürtmüş ve bu heykeller İstanbul ve Ankara Galeri Nev’de aynı yıl sergilendi.

İlhan Koman’ın İstanbul Levent’te Yapı Kredi Bankası’nın önünde bulunan ünlü “Akdeniz” heykeli ile Elmadağ Divan Oteli önünde duran at heykeli sanatçının İstanbul'da bulunan iki eseri.

Haberin Devamı

www.galerinev.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!