Gabar'da sondaj kulesi devrildi: Mühendis Mehmet İrfan Güler hayatını kaybetti, 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2024 13:02

Şırnak’ta Gabar Dağı petrol sahasında çalışma sırasında, sondaj kulesi bilinmeyen bir nedenle devrildi. Enkaz altındaki bir mühendis Mehmet İrfan Güler hayatını kaybederken iki işçi ise yaralandı.

Haberin Devamı

Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında petrol sondaj kulesi devrildi. Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri ile TPİC ve TPAO uzman ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin çalışmaları sonucu enkaz altında kalan 3 kişiden 2 işçi yaralı olarak kurtarıldı.

Yaralı işçilerden biri helikopterle hastaneye ulaştırıldı, diğer işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Vali Cevdet Atay da kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğüne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşandığı bildirildi.

Gabarda sondaj kulesi devrildi: Mühendis Mehmet İrfan Güler hayatını kaybetti, 2 yaralı

1 CAN KAYBI

Haberin Devamı

Kule enkazının altında kalan sondaj işçisi Furkan Tatar'ın kazadan hemen sonra kurtarılarak helikopterle hastaneye sevk edildiği, kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçinin de Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği ifade edilen açıklamada, bir mühendisin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

Gabarda sondaj kulesi devrildi: Mühendis Mehmet İrfan Güler hayatını kaybetti, 2 yaralı

Mehmet İrfan Güler

TPAO'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan (TPAO), Şırnak Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Şehit Aybüke Yalçın petrol sahasında meydana gelen kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "Kule enkazının altında kalan mühendisimiz Mehmet İrfan Güler maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazada yaralanan 2 işçimiz ise hastanede tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak TPAO tarafından müfettiş atanmış olup detaylı inceleme başlatılmıştır. Vefat eden mühendisimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yaralı işçilerimize ise acil şifalar dileriz" denildi.

Haberin Devamı

NEDEN DEVRİLDİ?

CNN TÜRK'e konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, son gelişmeleri aktardı:

Yakın zamanda kurulan bir sondaj değil. Burası 2 ay önce kurulan bir sondaj kulesi. Kazısını yaptı. Yerin dibinde aşınmalardan kaynaklı çökmenin olduğu iletildi. Kesin sonuç çalışmalardan sonra öğrenilecek.

Burada aynı anda 50-60 kişi sondaj işleminde çalışıyor. Bu tip kazalar oluşmasın diye arkadaşlarımız önlem olacak. Sabah enerji Bakanımıza da bilgi verdik. İnşallah bundan sonra böyle bir olayla karşılaşmayız.

Gabarda sondaj kulesi devrildi: Mühendis Mehmet İrfan Güler hayatını kaybetti, 2 yaralı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!