FSM'de üç şerit birden kapatılacak

Güncelleme Tarihi:

FSMde üç şerit birden kapatılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 10:38

18 Haziran pazartesi günü geceyarısı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Haliç Köprüsü ve Ayamama Deresi’nde asfalt ve ıslah çalışmaları başlatılıyor. FSM'de üç şerit birden kapatılacak. Çalışmalar 17 Eylül'e kadar sürecek.

Haberin Devamı

Karayolları 1. Bölge Müdürü Mehmet Karaman’ın açıklamasına göre, 24 saat 3 vardiya sürecek çalışmalarda FSM’nin her etapta 3 şeridi kapatılacak. İlk çalışma Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte yapılacak. Karşı yönden ek şerit uygulaması yapılacak. Haliç Köprüsü’nde önce yan köprülerde çalışmalar başlatılacak.

Boğaziçi Köprüsü'nde bu yıl çalışma yapılmayacak.  

FSM'DE ÇALIŞMA 3 AY SÜRECEK, TRAFİK KİLİTLENECEK / Foto Galeri

İŞTE MEHMET KARAMAN'IN O AÇIKLAMALARI / WEB TV

Karaman, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç  köprülerindeki asfaltın trafik güvenliğini etkileyecek seviyede yıpranması ve  çelik tabliyenin zarar görmemesi için bu çalışmaların yapılmasının zorunlu hale geldiğini söyledi.

Ayamama Deresi'nin de olası su taşkınlarına yol açabileceğini söyleyen  Karaman, “Bunu önlemek için, menfez kesit boyutları büyütülmüştür” dedi.

Karaman, bakımla birlikte köprülerin yapısal ömrünün de uzayacağını  belirtti. Bu çalışmalara, trafiğin daha az olduğu tatil döneminde başlayacaklarını vurgulayan Karaman, “Çalışmalar 24 saat ve 3 vardiya esasına  göre sürdürülecek. Bu süreçte trafiğin aksamaması için gerekli önlemler  alınmıştır” dedi.
       
"Metrobüs hattı sürekli açık tutulacak''
         
Bakım, onarım ve ıslah çalışmalarının yapılacağı yol kesimlerinde  trafiğin düzenli ve güvenli bir şekilde seyrini sağlamak amacıyla her türlü  trafik güvenlik tedbirleri ve trafik yön levhalarının çalışma alanında tesis  edileceğini belirten Karaman, şunları söyledi: “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 4 aşamalı olarak yapılacak mastik  asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında; her aşamada bir yöndeki 3 şerit  kapatılacak, kalan 5 şerit, bir istikamette 3 şerit, diğer istikamette 2 şerit  olmak üzere trafik akışı sağlanacak. Haliç Köprüsü'nde ise 5 aşamalı olarak  yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında; ana köprüde  çalışılırken ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde  çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak.  Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Ayamama Deresi ıslah  çalışmalarının yapılacağı Mahmutbey batı kavşağında kapatılacak şeritler için  servis yolları yapılacak ve mevcut yollar alternatif olarak kullanılacak.”

Sürücülere kapanan yollar nedeniyle yönlendirmenin trafik işaret  levhalarıyla yapılacağını ve yeni servis yollarıyla ulaşımın sağlanacağını  belirten Karaman, ulaşımla ilgili vatandaşların mağdur edilmesini önlemek için  gerekli kurumlarla koordinasyon halinde hareket edileceğini söyledi.

Karaman, sürücülerin yol durumu hakkında her türlü bilgiye  “www.kgmistanbulyol.com” veya “facebook.com/KGMIstanbulYol” adresinden  ulaşabileceklerini, vatandaşların acil durumlarda ise “159” numaralı telefondan  bilgi alabileceklerini bildirdi.

Karaman, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılacak olan  çalışmaların, sadece asfalt yenileme çalışmasını içermeyeceğini söyledi.  Köprülerin tabliyesinin korozyondan korunması için asfalt öncesinde bir takım  işlemlerden geçmesi gerektiğini anlatan Karaman, köprüler üzerindeki mevcut bozuk  zeminin iş makineleriyle temizleneceğini, ardından çelik tabliyenin tamiratları  ve izolasyonunun da hayata geçirileceğini dile getirdi. Karaman, dolayısıyla  çelik tabliyenin galvanizlenmesi ve izolasyon işlerinin de yapılması nedeniyle  çalışma süresince yolun trafiğe kapalı olması gerekeceğini kaydetti.

Söz konusu köprüler çelik olduğu için yapılacak izolasyon uygulamalarının  nem görmemesi ve sıcak havada yapılması gerekeceğini söyleyen Karaman, ayrıca  çelik köprülerdeki bakım onarım çalışmalarının, uygulanacak mastik asfaltın  özellikleri sebebiyle gündüz saatlerinde yapılmasını zorunlu kılacağını  vurguladı.

Köprüde çalışılan kısımlar gece-gündüz kapalı olacak

Haberin Devamı

Karaman, “Bütün bu işlemler süreklilik gerektirdiği ve birbiriyle  bağlantılı olduğundan köprünün çalışılan kısımlarının, geceli-gündüzlü  kapatılması zorunlu olacak. Bu çalışmada dünyada kullanılan yöntem uygulanacak”  dedi.

Ayamama Deresi ıslahının ise kazık imalatı yapılarak aç-kapa yöntemiyle  otoyolun altına menfez yapılması işi olarak gerçekleşeceğini ifade eden Karaman,  kazıklar çakıldıktan sonra üzerinin kapatılacağını ve üst kısımda trafik akışı  sürerken altta çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Haliç Köprüsü'ndeki çalışma 15 gün içinde bitecek

Haberin Devamı

Toplantı sırasında soruları da yanıtlayan Karaman, Haliç Köprüsü'nde  geçen günlerde meydana gelen sorunla ilgili olarak mesnette oynama olduğunu  anımsatarak, “İlgili firma geldi, çözümü şu anda buluyorlar. En kısa zamanda  eski haline gelecek. 15 gün içinde bu iş bitecek. Köprünün yapılması trafiği  aksatmayacak” dedi.
         
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!