Fren bile yapmadı

Güncelleme Tarihi:

Fren bile yapmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tanıklar doğruladı: Yarışıyordu

BAĞDAT Caddesi'nde Üniversite öğrencileri Selin Uras ve arkadaşı Erdem Celasun'un 30 Nisan gecesi meydana gelen ve ölümüyle sonuçlanan kazanın davasında dinlenen tanıklar, sanık Baran Balcıoğlu için, ‘‘Üç araç yarışıyordu. Çok hızlı gidiyorlardı. Araçlardan biri yol vermek için duran otomobile çarptı ve iki gencin ölümüne neden oldu. Kazaya neden olan araç, kırmızı ışıkta durmadı ve fren yapmadı’’ dediler. Davanın ikinci duruşması, dün Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bağdat Caddesi'nde arkadaşlarıyla yarış yaparken, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobiliyle çarptığı Selin Uras ve Erdem Celasun'un ölümüne neden olmak suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Baran Balcıoğlu, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Baran Balcıoğlu, annesi Tomris Balcıoğlu, Erdem Celasun'un annesi Arzu Celasun, babası Salim Celasun ile taraf avukatları ve tanıklar katıldı.

120'YLE GİDİYORLARDI

Duruşmada ilk olarak, ölen gençlerin yakınlarının mahkemeye getirdiği 4 tanık dinlendi. Gece saat 02.00 sıralarında, yemek yemek için dışarıya çıktıklarını ifade eden tanıklar Kerim Aygün, Berkay Kural ve Kıvanç Tuncer, şunları söylediler: ‘‘4 şeritli yolda giderken, solumuzdan iki otomobil, çok süratli bir şekilde geçti. Hızları 120 kilometre civarındaydı. Sağımızdan da sonradan sürücüsünün Baran Balcıoğlu olduğumuz sanığın kullandığı otomobil geçti. ‘Bu araçlar mutlaka kaza yapar' demeye kalmadan, az ilerde çarpışma sesinin ardından yükselen dumanları farkettik. Çok yakın olmamıza rağmen, hiç fren sesi duymadık. Işıklar düzenli yanıyordu ancak o an ışığın rengini hatırlamıyoruz. Araçtan fırlayan iki gencin yolda yattığını gördük. Müdahale etmek istedik ama nabızları atmıyordu. Polise de biz haber verdik.’’

Tanık taksi şoförü Tolga Atılgan ise Baran Balcıoğlu’nun kullandığı aracın 100 kilometreden fazla süratle gittiğini belirterek, ‘‘Kırmızı ışıkta durmadı, fren de yapmadı’’ dedi. Tanık ifadeleri üzerine söz alan sanık Baran Balcıoğlu, kaza öncesinde yolun boş olduğunu, kimseyle yarış yapmadığını ve önüne çıkan otomobili görünce fren yaptığını ileri sürdü. Balcıoğlu, ‘‘ABS fren sistemi olan araçta kayma olmadığı için, fren sesi de duyulmaz’’ diye konuştu. Sanık avukatı, tanıkların kazanın ardından karakola giderek ifade vermediklerini, bu nedenle de ifadelerini kabul etmediklerini belirterek, öğrenci olan müvekkilinin kefaletle tahliye edilmesini talep etti.

Bu sözler, duruşmayı izleyen Erdem Celasun'un annesi Arzu Celasun'u kızdırdı. Celasun, ‘‘Benim oğlum da öğrenciydi’’ diye tepki gösterdi. Müdahil avukatları, teknik bilirkişi heyetinin olay yerinde keşif yapması isteminde bulundu. Mahkeme Heyeti, tarafların kusur oranlarının tespit edilebilmesi için, teknik üniversiteden ve trafik biriminden bilirkişi heyetinin olay yerinde 10 Temmuz günü kazanın canlandırılarak keşif yapılmasına ve Baran Balcıoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kelepçeyle getirildi

İstanbul’un en ünlü caddelerinden Bağdat Caddesi'nde başka otomobillerle yarış yaparken üniversite öğrencileri Selin Uras ile Erdem Celasun'un ölümüne neden olmakla suçlanan Baran Balcıoğlu, mahkemede, ‘‘Fren yaptım ama duramadım’’ dedi. Tutukluluğunun devamına karar verilen üniversite öğrencisi Baran Balcıoğlu, mahkemeye sıkı güvenlik önlemleri altında, elleri kelepçeli olarak getirildi.

Avukata kızdı

Baran Balcıoğlu'nun avukatının, ‘‘Müvekkilimin, üniversite öğrencisi olması münasebetiyle tahliyesini istiyorum’’ sözleri üzerine Arzu Celasun, ‘‘Benim oğlum da üniversitede okuyordu. Ama o artık yok’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!