Fransız tarihçi: AB Atatürkçü düşünceyi yok etmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Fransız tarihçi:  AB Atatürkçü düşünceyi yok etmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2006 10:11

Fransız Ulusal Meclisinin, Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini kabulünü protesto için Türk vatandaşlığına geçme başvurusu yapan Fransız tarihçi Jean Michel Thibaux, eşi Eliane Thibaux ile Demre'deki tarihi yerleri gezdi.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necdet Ekinci'nin eşlik ettiği Thibaux, Myra Antik Kenti ve Noel Baba Kilisesi'ni ziyaret etti.

Thibaux, gezinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç gün önce Konya'da Şebi Arus törenlerine katıldığını, Demre'de de Aziz Nikolaus Kilisesi'ni gezdiğini söyledi. Anadolu'nun her yerinden barış, dostluk ve sevgiye çağrı yapıldığını belirten Thibaux, “Buradaki antik kentler hala ayakta kalmışlar. Bu kentleri binlerce yıldan bu yana Türkler korudular, bugün hala da koruyorlar. Türk devleti bu kentleri korumak, gelecek nesillere taşımak için çaba harcıyor” dedi.

Ermeni soykırımı iddialarıyla Türkiye'ye haksızlık yapıldığını da vurgulayan Jean Michel Thibaux, buna karşı çıkmaya devam edeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e de hayran olduğunu ifade eden Thibaux, ”Atatürkçü düşünce sistemini kendime hep rehber edindim. Avrupa Birliği'nin en büyük hedefi, Türkiye'de Atatürkçü düşünceyi yok etmektir” diye konuştu. Fransız tarihçi, Akdeniz Üniversitesinde bir yıl boyunca konuk öğretim üyesi olarak “Antik Tarih” dersi vereceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!