Fransa'ya kızan Rus milyarder Prohorov'un tercihi Çeşme

Güncelleme Tarihi:

Fransaya kızan Rus milyarder Prohorovun tercihi Çeşme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2007 10:11

Fransa'da gözaltına alındıktan sonra hem bu ülkedeki yatırımlarını satma hem de bir daha tatillerini burada yapmama kararı veren Rus milyarder Mihail Prohorov, yeni tatil adresi olarak Çeşme'yi seçti.

Haberin Devamı

Referans Gazetesi'nde Sevgi Sayar imzasıyla yer alan habere göre Yıllardır Antalya ve Bodrum'un gölgesinde kalan Çeşme, gözde tatil mekânlarından biri haline geldi. Dünyanın önde gelen zenginleri bile tatil için Çeşme'nin yolunu tutmaya başladı. Bu isimlerden biri de Rus milyarder Mihail Prohorov.

Geçen aylarda tatillerinin büyük bölümünü geçirdiği Fransa’da gizli servis tarafından "âlem suçlamasıyla" gözaltına alındığı için hem bu ülkedeki yatırımlarını satma hem de bir daha tatillerini burada yapmama kararı veren Prohorov’un yeni tatil adresi olarak Çeşme'yi seçtiğini belirten Sheraton Çeşme’nin yatırımcısı Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, "Prohorov, bir yıl içinde dört farklı zamanda günlüğü 3 bin euro olan penthouse dairelerimiz için rezervasyon yaptırdı. Her seferinde 15'er gün kalacak. Prohorov, üç yıldır geliyor ve hem tatil hem de sörf yapıyordu ama kısa kalırdı. Fransa’da yaşadıklarından sonra Çeşme’yi tercih etmeye başladı" dedi.

Haberin Devamı

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Mihail Prohorov, bir diğer Rus milyarder Roman Abromovich’in de yakın arkadaşı. Dünyanın en büyük nikel üreticisi Norilsk Nickel’in ortağı ve CSKA Moskova futbol takımının sponsoru. Arkadaşı Abromovich’in tavsiyesiyle Çeşme’yi tercih eden Prohorov'un kalacağı penthouse daire Çeşme Sheraton Oteli'nin en üst katında yer alıyor. Bin metrekare büyüklüğe sahip olan daire helikopter pistine ve özel havuza sahip. Rus milyarderin dörder günlük tatillerinde yaptığı yaklaşık 100 bin euroluk harcamanın Çeşme esnafının da yüzünü güldürdüğü belirtiliyor.

6.5 SAATLİK MASAJLA UZMAN SEÇTİ

Çeşme'nin ulaşım sorunları, tur operatörlerinin buraya yönelik çalışma yapmaması nedeniyle hep Antalya'nın gerisinde kaldığını, dışa açılamadığını belirten Dilek, "Bu açılımı sağlamak için kongre ve sağlık turizmine yönelik altyapımızı güçlendiriyoruz” dedi. Dilek, 12 milyon dolarlık yatırımla kongre merkezinin kapasitesini 3 katına çıkardıklarını, 1800 kişilik kongre yapılabilecek duruma getirildiğini belirtti. Kongre merkezinin yanı sıra SPA alanlarında da 2 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını anlatan Dilek, merkezde çalışacak masaj uzmanlarını doğru seçebilmek için Jakarta ve Bali’de günde 6.5 saat masaj yaptırdıklarını ifade etti.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!