FP: Ecevit, işi kasıtlı uzatıyor

Güncelleme Tarihi:

FP: Ecevit, işi kasıtlı uzatıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

FP Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çiçek, DSP Lideri Bülent Ecevit'in azınlık hükümeti arayışlarını eleştirirken, ‘‘Ecevit, kuru söğütten düdük yapmaya çalışıyor. Ama kuru söğütten düdük olmaz’’ dedi.

Çiçek, dün düzenlediği basın toplantısında, ‘azınlığın azınlığı’ olarak nitelenebilecek bir hükümet kurmaya çalışan Ecevit'in işi, kasıtlı olarak uzattığını savundu ve ‘‘Bunu protesto ediyorum’’ dedi. İsim vermeden Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i de eleştiren Çiçek, bu hükümet modeliyle seçimlerin ertelenmeye çalışıldığını belirterek, bunun altında da bazılarının 2000 yılı planlarının yattığını iddia etti.

Geniş tabanlı hükümet isteklerini yineleyen Çiçek, Ecevit'in FP'yi de kastederek, hükümetine destek verenlere şükran duyacağı sözlerinin anımsatılması üzerine de, ‘‘Destek isterken içine sindiriyor ama iş birlikte olmaya gelince sindiremiyor. Kendisinin önce bu ikilemi çözmesi lazım’’ diye konuştu. Çiçek, Demirel'in ‘‘28 Şubat unutulmasın’’ sözleriyle FP'yi kastedip kastetmediği sorusu üzerine de, ‘‘Biz hiç alınmıyoruz. Onlar geride kalmıştır. 28 Şubat korkusuyla kurdurulan hükümetin devleti nasıl talan ettirdiği ortadadır. Onun için ikide bir millete aba altından sopa göstermekten, dış dünyada ülkeyi küçük düşürecek davranışlardan kaçınmalıyız. Bu beyanların muhatabı FP değildir’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!