Fotoğraf sanatçısı Ara Güler, “En güzel fotoğraflarım çekemediğim fotoğraflar”

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler, “En güzel fotoğraflarım çekemediğim fotoğraflar”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2007 01:32

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler, “En güzel fotoğraflarım çekemediğim fotoğraflar oldu” dedi.

Beyoğlu Belediyesince her ay çeşitli sanatçıların konuk edildiği “Tarihi Mekanlarda Beyoğlu Sohbetleri”ne bu ay Ara Güler ile Coşkun Aral katıldı.

Beyoğlu'ndaki tarihi Özel Zapyon Rum Lisesindeki sohbette fotoğrafçılıkla ilgili anılarını anlatan Ara Güler, “En güzel fotoğraflarım çekemediğim fotoğraflar oldu. Bunun nedenlerinden biri, o an yanımda fotoğraf makinesi olmamasıydı” dedi.

Coşkun Aral'ın, hayatı ve fotoğrafçılığıyla ilgili sorularını yanıtlayan Güler, bugüne kadar 800 bine yakın fotoğrafı kaybettiğini, bunun, çalıştığı gazete ve dergilerde arşivleme sistemi olmamasından kaynaklandığını söyledi.

Gazetelerin foto muhabirlerine gerekli önemi vermediğini ifade eden Güler, ”Bizim gazeteler ters çalışır. Uluslararası gazeteler böyle değildir. İyi arşivleme yaparlar” dedi.

Ara Güler, geceye katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a da “Biz bitmiş bir İstanbul'da yaşıyoruz. Bir cenazenin üzerinde yürüyoruz ve Beyoğlu cenazesi kokmaya başladı. Atatürk'ün eşi Latife Hanımın evi vardı Taksim'de, şimdi otopark olmuş. O bina Halk Partisi'nin ilk toplandığı binaydı. Bunun gibi birçok yapı artık yok. Bu çok kötü” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!