Formula1, yeni başrol oyuncularıyla 18 Mart’ta vizyonda

Güncelleme Tarihi:

Formula1, yeni başrol oyuncularıyla 18 Mart’ta vizyonda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 00:00

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda 2006 sezonunun tamamlanmasının ardından 2007 sezonunda takımların tabloları belli olmaya başladı. Yavaş yavaş şekillenmeye başlayan 2007 tablosuna baktığımızda değişen yarışlarla birlikte Formula 1 pilotlarının üniformalarında da önemli değişiklikler var.

Yeni sezonda Formula 1’deki en önemli değişiklik tam 15 yıldır pistlerde görmeye alışık olduğumuz, yaşayan efsane Michael Schumacher’in olmayışı olacak. Bakalım 18 Mart’ta start alacak yeni sezonda Formula 1’de yeni başrol oyuncuları kimler olacak

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda 2006 sezonu daha başlamadan aslında transfer haberleri arka arkaya gelmeye başlamıştı. 2006 sezonunun tamamlanmasının ardından hız ve teknoloji mücadelesinin verildiği Formula 1’de jet hızıyla transfer çalışmaları da ilerlemeye başladı. Ancak Formula 1 tutkunları açısından 2007 yılı oldukça ilginç olacak gibi görünüyor. Çünkü birçok tanınmış pilot yeni sezonda üzerine farklı kıyafetler giyecekken, efsane pilot Michael Schumacher’in yokluğu da Formula 1’in üzerine çökecek.

TÜM TAKIMLAR DEĞİŞİYOR

Önümüzdeki sezonda neredeyse tüm takımlarda pilot değişikliği yaşanırken, yalnızca birkaç takım aynı pilotlarla yoluna devam edecek. Önümüzdeki sezona ilk olarak şampiyon Renault ile bakacak olursak, önümüzdeki yıl takımın Fernando Alonso’yu arama ihtimalinin olduğunu görüyoruz. Yeni sezonda Giancarlo Fisichella ve Heikki Kovalainen ile başarı arayacak olan Renault Takımı, genç yeteneği Alonso’nun boşluğunu doldurabilmek için daha çok çalışması gerekecek. Önümüzdeki sezon eski pilotunu arama ihtimali en yüksek olan takım ise Ferrari. Çünkü artık Michael Schumacher Formula 1 pistlerinde olmayacak.

Tek başına bile oldukça yüksek sayıda bir fanatik kitlesine sahip olan Michael Schumacher yeni sezonda yokluğu en çok hissedilecek isimlerden biri olacak. McLaren Mercedes Takımı’nda adı "ikinci buz adam" olarak anılan Kimi Raikkonen ise yeni sezonda "kırmızı" renklere bürünecek. Ferrari Takımı adına start alacak olan Kimi Raikkonen’e eşlik edecek olan isimse Felipe Massa olacak. Geride bıraktığımız sezonda Türkiye Rallisi de dahil olmak üzere iki yarış kazanan Felipe Massa’nın Kimi Raikkonen’in çok fazla gölgesinde kalmaya niyeti yok gibi görünüyor.

ALONSO BUZ ADAM OLACAK MI

Son iki yılın Pilotlar Şampiyonu olan ve tarihin en genç şampiyon olan pilotu olan Fernando Alonso ise artık McLaren Mercedes Takımı’nın gümüş ok’unu kullanacak. Üzerine önemli görevler yüklenmiş bir şekilde McLaren Mercedes Takımı’na geçen Fernando Alonso için Formula 1 otoritelerinin birçoğu aynı başarıyı bu takımda tekrarlaması için biraz beklemesi gerektiği yönünde. McLaren Mercedes Takımı’nda ikinci koltuk problemi ise henüz çözülememiş görünüyor. İkinci koltuk için şimdilik adaylar arasında GP2’den gelen Lewis Hamilton ve Pedro de la Rosa gösteriliyor.

İki Japon otomobil üreticisi olan Honda ve Toyota ise yeni sezonda da aynı pilotlarla yoluna devam ediyor. Honda Takımı adına Jenson Button ve Rubens Barrichello, Toyota Takımı adına ise Ralf Schumacher ve Jarno Trulli birincilik mücadelesi verecek. Ancak iki takımında en önemli hedefi yeni sezonda daha yukarılara tırmanmak ve isimlerini sürekli olarak podyum töreninde anılır yapabilmek.

RED BULL İDDİASINI ARTIRACAK

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda iki takımla birden mücadele eden Red Bull markası yeni sezonda daha iddialı olabilmenin planlarını yapıyor. Yeni sezonda Renault motoru kullanacak olan Red Bull Takımı, David Coulthard ve yeni transfer Mark Webber ile başarı arayacak. Red Bull markasının ikinci takımı olan Toro Rosso ise yeni sezonda Ferrari motoru kullanacak. Takım adına start alacak olan pilotlardan hiçbiri ise günümüze kadar kesinleşmedi. Adaylar arasında ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Scott Speed ve Vitantonio Liuzzi gösteriliyor.

F1’de 2007 sezonu takımlar ve pilotları

Marka1.Pilot2.Pilot

FerrariK.RaikkonenF.Massa

RenaultG.FisichellaH.Kovalainen

MclarenF.AlonsoL.Hamilton?

HondaJ.ButtonR.Barrichello

ToyotaR.SchumacherJ.Trulli

BMWN.HeidfeldR.Kubica

Red BullD.CoulthardM.Webber

WilliamsN.RosbergA.Wurz

Toro RossoS.Speed?V.Liuzzi?

SpykerC.AlbersT.Monteiro?

Super AguriT.SatoA.Davidson

* ? işaretleri kesin olmayanları gösteriyor.

BMW

artık başarıya inanıyor


Formula 1 pistlerinin iddialı markalarından olan BMW ise başarılı günlerin artık geldiğine inanan takımlardan. BMW Sauber olarak pistlerde yer alan takım yeni sezonda Nick Heidfeld ve son yarışlarda başarılı sonuçlara imza atan Robert Kubica ile başarı arayacak. Yeni sezonda Toyota motoru ile mücadele edecek olan Williams Takımı ise tüm pilotlarını belirleyen markalardan. Buna göre takım adına yeni sezonda Nico Rosberg ve Alexander Wurz mücadele edecek.

Ferrari motoru kullanacak olan Spyker Takımı ise birinci pilotunun Cristijan Albers olacağını açıkladı. İkinci pilot henüz kesinleşmese bile Tiago Monteiro en önemli adaylar arasında gösteriliyor. Honda’nın ikinci takımı olan Super Aguri F1 ise Japon pilot inadından vazgeçmiş gibi görünüyor. Takım birinci pilot koltuğunu yine Japon pilot Takuma Sato’ya emanet ederken, ikinci pilot koltuğu ise Anthony Davidson’un olmuş durumda.

Sezon Avustralya’da başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda yeni sezonun 18 Mart tarihinde koşulacak olan Avustralya GP’si ile başlayacağı kesinleşti. Böylelikle FIA sezonu farklı yarışlarla başlatmak yerine yeniden Avustralya’da karar kılmış oldu. Bu yılın aksine Belçika GP’si takvimdeki yerini alırken, takvimdeki önemli değişikliklerden bir diğeri ise Avrupa GP’sinin artık koşulmayacak olması. Durum böyle olunca Almanya’da koşulan Avrupa GP’si yerine Almanya GP’si dönüşümlü olarak Nürburgring ve Hockenheim pistlerinde koşulacak. Önümüzdeki yıl yarışa ilk olarak Nürburgring Pisti ev sahipliği yapacak. Formula 1 Dünya Şampiyonası takvimindeki bir diğer önemli değişiklik ise sezonun 17 yarış üzerinden koşulacak olması. San Marino GP’sinin takvimde yer almaması yeni sezonun 17 yarışa inmesinde rol oynadı. Ancak takvime farklı bir yarış eklenerek yeniden 18 yarışa çıkarılması da olasılıklar arasında görülüyor. Yeni sezonda Türkiye GP’si ise yine aynı dönemde olmak üzere 26 Ağustos tarihinde start alacak.

2007 F1 takvimi

1. Avustralya18 Mart

2. Malezya8 Nisan

3. Bahreyn15 Nisan

4. İspanya13 Mayıs

5. Monako27 Mayıs

6. Kanada 10 Haziran

7. ABD 17 Haziran

8. Fransa 1 Temmuz

9. İngiltere 8 Temmuz

10. Almanya 22 Temmuz

11. Macaristan5 Ağustos

12. Türkiye 26 Ağustos

13. İtalya 9 Eylül

14. Belçika 16 Eylül

15. Japonya 30 Eylül

16. Çin 7 Ekim

17. Brezilya 21 Ekim
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!