Fondöten lekesi nasıl çıkar? Fondöten lekesi çıkarma yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

Fondöten lekesi nasıl çıkar Fondöten lekesi çıkarma yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 16:16

Kadınların en çok şikayetçi olduğu lekelerden biri de fondöten lekesi. Oldukça inatçı olmasıyla bilinen fondöten lekeleri güzel geçmesi beklenen gecenizi mahvedebilir. Fondöten lekelerinden kurtulmak ise sanıldığının aksine çok da zor değil. Birkaç basit püf noktasını uygulayarak fondöten lekelerine veda edebilirsiniz. Peki, fondöten lekesi nasıl çıkar?

Haberin Devamı

En çok tercih edilen makyaj malzemelerinden olan fondöten cildinizden başka bir yere bulaştığı zaman can sıkıcı bir hal alabiliyor. Fondöten lekesi ile karşılaştığınız takdirde ‘hayat kurtaran’ birkaç yöntemi uygularsanız, bu inatçı lekelerden kurtulmanız içten bile değil. İşte, kadınların korkulu rüyası fondöten lekelerini çıkarmada etkili birkaç yöntem…

KIYAFETTEN FONDÖTEN LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kıyafetlerinizden fondöten lekesini çıkarmak için birkaç kolay yöntem vardır. Lekenin olduğu alana bir miktar beyaz sirke dökün. Ardından bir fırça yardımıyla lekeyi dağıtmayacak şekilde fırçalayın. Daha sonra ılık su ile durulayın. Diğer bir yöntem ise;  tıraş losyonu ve alkoldür. Bu iki malzemeyi karışım haline getirip lekeye uygulayın. Biraz bekledikten sonra çamaşır makinesi atıp yıkayın.

Haberin Devamı

HALIDAN VE AHŞAPTAN FONDÖTEN LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Halı veya koltuk gibi eşyalar için, eterli pamuk kullanın. Lekenin üzerine bastırılarak bu işlemi gerçekleştirin. Ardından sabunlu suya batırılmış bir bez yardımıyla lekeyi temizleyin. Tahta ya da ahşap eşyalarından fondöten lekesi çıkarmak için bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Sıcak suyla deterjanı köpürtüp leke üzerine uygulayın. Ardından temiz suyla lekeyi durulayın.

BAKMADAN GEÇME!