Güncelleme Tarihi:
Trakya'da, enerji nakil hatlarında meydana gelen hasar nedeniyle çok sayıda yerleşim yerine elektrik verilemiyor. Tekirdağ ile Kırklareli'de ise fırtına yüzünden çok sayıda ev ve işyerinin çatısı uçtu, bazı ağaçlar devrildi.
TREDAŞ Genel Müdürü Tunay Gültekin'den alınan bilgiye göre, gece boyunca etkili olan fırtına nedeniyle bölgedeki enerji nakil hatları koptu, direkler yıkıldı.
Gültekin, Trakya'daki enerji verilemeyen yerleşim bölgelerini şöyle açıkladı: ''Enerji nakil hatlarındaki arızalar nedeniyle Edirne merkezde, T.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi ile Tekstiplik arasındaki bölgeye enerji verilemiyor. Havsa ilçesi ve bağlı köylerin tümü, Keşan'ın Karlıköy, Yayla, Orhaniye, Hacıköy belde ve bağlı köyleri, İpsala'nın tüm köyleri, Enez çıkışı ve İpsala Sınır Kapısı, Meriç'in Umurca, Küplü veSubaşı beldeleri ile bağlı köyler, Uzunköprü'nün Harmanlı, Alıç, Hamidiye, Kavacık, Kurtbey ve Karabıpan beldeleri ile bağlı köylerine geceden itibaren elektrik verilemiyor.
Kırklareli'de ise merkeze bağlı Kavaklı beldesi, Gaziosmanpaşa Göçmen Misafirhanes, Dereköy Sınır Kapısı, Ürünlü, Paşayeri, Dolhan, Ulukonak, Kayalı, Çağlayık, İnece, Kapaklı ve Üsküp beldeleri ile bağlı köyler, Lüleburgaz'da Büyük Karışıran ve bölgedeki 16 fabrika ile 5 köy, Babaeski'de Alpullu, Pehlivanköy, Büyük Mandıra, Havsa çıkışı ve Kırklareli çıkışı, Vize merkezin bir kısmı ve bağlı köyler, Demirköy merkez ve bağlı köyler, Pehlivanköy'de ise merkez ve bağlı köylere elektrik enerjisi verilemiyor.
Tekirdağ'da ise merkeze bağlı köylerin tamamı, Çorlu merkez, bağlıbelde ve köyler, Çerkezköy'de merkez ve çok sayıdaki sanayi kuruluşu, Saray merkez ve bağlı belde ve köyler, Murtalı'da Arzulu ve Balabanlı beldeleri ile bağlı 15 köy, Malkara'da Mahramlı ve Kadıköy beldeleri ile bağlı 55 köy, Hayrabolu merkez ile bağlı belde ve köyler, Şarköy'de de Hoşköy beldesi ve bağlı 5 köyde elektrik yok.''
Gültekin, enerji nakil hatlarındaki arızaların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
TEKİRDAĞ
Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 110 kilometreyi bulan şiddetli fırtına nedeniyle il merkezinde Orduevi ve Çarşı Camii'nin bahçesindeki ağaçlar devrilirken, bazı evlerin çatılarındaki keremitler ile antenler uçtu. Fırtına nedeniyle 6 baca yangını meydana geldi.
Çerkezköy, Malkara ve Saray ilçelerinde de etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar yıkılırken, ev ve işyerlerinin çatılarında hasar meydana geldi.
KIRKLARELİ
Kırklareli merkezde de hissedilen, ancak büyük bir zarara yol açmayan fırtına, Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerinde etkili oldu.
Babaeski Kaymakamı Nihat Nalbant, yaptığı açıklamada, saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle gece yerel radyo ve belediye hopörlerlerinden anons yapılarak, vatandaşların sobalardan zehirlenme olaylarına karşı uyarıldığını bildirdi. Babaeski merkez İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun çatısı ile 100. Yıl Stadı'nın kapalı tribünlerinin çatısı da fırtına yüzünden uçtu.
Lüleburgaz'da ise Zübeyde Hanım Parkı'ndaki çam ağaçları devrilirken, İstanbul caddesindeki 20 civarında işyerinin camları kırıldı, çatılarında hasar meydana geldi. Lüleburgaz'da, 15 baca yangını meydana gelirken, yangınlar itfaiyenin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Fırtınanın hissedildiği Edirne'de de binaların çatılarında küçük çapta hasarlar meydana geldi.
İNEGÖL
Marmara Bölgesi'nde etkili olan şiddetli lodos Bursa'nın İnegöl ilçesinde büyük zarara neden oldu, ilköğretim okulları ile liseler bugün tatil edildi.
Lodos nedeniyle ilçede 3 binanın çatısı uçtu, 2 ahşap ev de kısmen çöktü. Çatılardan birinin bir galerinin bahçesine düşmesi sonucu 4 otomobil ezilirken, çöken ahşap evde bulunan Sami ve Servet Selengül hafif yaralandı.
Lodosun iletim hatlarına verdiği zarardan dolayı yaklaşık 16 saattir elektrik alamayan İnegöl'de, ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edilmesi kararlaştırıldı. Şiddetli lodos ilçede karbonmonoksit zehirlenmelerine de yol açtı. Sobadan sızan gazdan zehirlenen Güner ile Engin Şensoy, İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaymakam İsmail Aka lodos etkisini kaybedinceye kadar, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını istedi.
Bu arada bazı köy ve beldelerde etkili olan lodos, ilk belirlemelere göre yaklaşık 500 milyar liralık maddi hasara yol açtı.