Firari şüpheli Batum’da yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Firari şüpheli Batum’da yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 00:45

Çekmeköy'de ormanlık bir alanda cesedi bulunan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın kuzeni işadamı Fatih Mehmet Kılıç’ı (45) öldürdüğü iddiasıyla aranan firari sanık Salim Önder, 2 Nisan’da Gürcistan’ın Batum kentinde yakalanarak tutuklandı. Mahkeme, sanığın Türkiye’ye iade edilmesi için ilgili birimlere yazı yazılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

17 Mayıs 2016’da 2 çocuk babası Fatih Mehmet Kılıç’ın cesedi, Çekmeköy’de ormanlık alanda bulundu. Olayın ardından emniyete giden ve inşaatçı Metin Ütü, cinayeti, paraya ihtiyacı olan arkadaşı Salim Önder’in işlediğini ve Kılıç’ın üzerinde bulunan 550 bin lirayı aldığını iddia etti. Salim Önder’in cinayetten bir gün sonra Sarp Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi.

Metin Ütü tutuklanırken, soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, her iki şüphelinin de, ‘tasarlayarak öldürme’ ve ‘birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, silahla yağma’ suçlarından, ‘ağırlaştırılmış müebbet’ ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz gün görülen duruşmada müşteki avukatı duruşmada, firari cinayet zanlısı Salim Önder’in 2 Nisan 2017 tarihinde Batum’da yakalandığını ve tutuklandığını belirtti.

Haberin Devamı

Duruşmada söz alan sanık Metin Ütü, “Benim bu olayla alakam yoktur. Ben bir ticarete aracılık yapmak istedim, ancak gerçekleşmedi. Gerçekleşseydi, maktul aylık 30-35 bin lira para alacaktı ve benden iyisi olmayacaktı. Adli kontrol şartları uygulanarak tahliyemi istiyorum” dedi.

Sanık avukatı ise, “Diğer sanık Salim Önder bir plan kurarak maktulü öldürmüş ise de; bu planda benim müvekkilim yoktur. Olayın olduğu gün Salim Önder Batum’dan yurt dışına çıkış yapmıştır. Ancak müvekkilim olay günü gelip teslim olmuştur. Benim müvekkilimin olayda iştirakı yoktur. 15 aydır tutukludur. İsnat edilen suçta yoktur ve kaçmamıştır. Bütün adli kontrollerin uygulanarak tahliyesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Mahkeme Heyeti, Adalet Bakanlığı Uluslar Arası Hukuk Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak, sanık Salim Önder’in iade edilmesinin istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!