Firari kırmızı bültenle de yakalanamadı

Güncelleme Tarihi:

Firari kırmızı bültenle de yakalanamadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 02:21

Tekstilci Murat Şengöçen’le Zuhal Şengöçen’in 19 yaşındaki oğulları Burak, 24 Eylül 2004’te arkadaşı Nurhan Türkbay’la birlikte Yeşilköy’deki Hubble Bubble Kafe’ye gitti.

Haberin Devamı

Kafede Nurhan Türkbay’ın eski sevgilisi Fatih Yavuz ve arkadaşları da vardı. Kendisini dışarı çağıran 4 kişiyle kavga eden Burak bıçaklanarak öldürüldü. Fatih Yavuz, Ferhat Günay ve Fırat Çağrı Yıldırım yakalanırken, cinayetin birinci dereceden şüphelisi ve bir dönem Anavatan Partisi’nden belediye başkan adayı olan ünlü avukat Fikret Arslan’ın hukuk fakültesi öğrencisi oğlu Serhat Arslan kayıplara karıştı.

4 YILLIK DAVA

4 yıl süren davada Fırat Çağrı Yıldırım beraat ederken, Fatih Yavuz ve Ferhat Günay ‘ölümle biten kavgaya karışmak’ suçundan 9 yıl 2 ay hapse çarptırıldı. Firari sanık Serhat Arslan’ın dosyası ise ayrıldı. Serhat Arslan 2009’da bir televizyon kanalı tarafından Londra’da görüntülendi. Bunun üzerine Arslan hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı. Ancak yine bir gelişme olmadı. Katil zanlısının yakalanamamasına isyan eden baba Murat Şengöçen, “Oğlumun kemikleri hâlâ sızlıyor. Serhat Arslan yakalanmadan da oğlum huzur bulamayacak. Cem Garipoğlu bile teslim edilmek zorunda kaldı. Bu ailenin bu gücü nereden geliyor” diye sordu.

‘SUSTURDULAR’

Haberin Devamı

Baba Şengöçen, şu iddialarda bulundu: “Dükkânıma birkaç yıl önce Anavatan Partisi eski milletvekillerinden biri geldi. ‘Nasıl helallik alırız? Üstümüze düşeni yapmak isteriz’ dedi. Kendisini kibarca kovdum. Fatih Yavuz’un babası da özür dilemeye geldi. Serhat Arslan’ın babası ona para teklif etmiş. Kavga ettiklerini anlattı. Gerçeği bilen herkesi susturdular. Olay yerindeki balık restoranının sahibi kadın benimle konuşmak istedi. Kendisine ulaştım ama ‘Konuşamam’ dedi.”

Bilgi almak için aradığımız Serhat Arslan’ın babası ve avukatı Fikret Arslan, “Adli tatilde olduğum için konuşamam” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!