Filistin’e tam destek imzası

Güncelleme Tarihi:

Filistin’e tam destek imzası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 00:44

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Gazze’ye insani yardım götüren gemilere saldıran İsrail’e karşı en sert açıklamasını Asya Zirvesi’ne gelen devlet başkanlarıyla ikili görüşmelerinde yaptı.

Gül, “İsrail telafi edilebilir bir şey yapmadığı müddetçe affetmeyeceğiz” dedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gül’e, ülkesindeki Türkiye sevgisini şu örnekle anlattı: “Gemiye saldırıdan sonra Ramallah’ta bir konferanstaki konuşmamda Türkiye’den bahsedince dinleyiciler ayağa kalkıp ülkenizi alkışladılar.” Gül de Filistin’de Hamas ve El Fetih arasında uzlaşmanın önemine dikkat çekerek, “Zaman uzlaşma zamanıdır” dedi. “Türkiye’ye güveniyoruz” diyerek, öneriye olumlu baktığı mesajını veren Abbas, bu düşünceyi ABD Başkanı Obama’ya da ileteceğini bildirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da, ülkesindeki Türkiye sevgisinin bir çığ gibi büyüdüğünü belirtip, her gün Türk bayraklarıyla sevgi gösterileri yapıldığını anlattı. Gül, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’la görüşmesinde nükleer faaliyetle ilgili şunları söyledi: “Diplomatik çabaların netice verebileceğini dünyaya göstermeniz lazım. Bu fırsat kaçırılmamalı.”

Gül’ün, BM’nin 64. Genel Kurulu Başkanı Ali Treki, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüşmelerinde de gündem ağırlıklı olarak İsrail’in saldırısıydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!