Fidyecinin tabancasını kaparak kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Fidyecinin tabancasını kaparak kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2007 17:25

Kaçırdıkları işadamının ailesinden para beklerken, susayan rehineye su vermek için tabancayı masanın üzerine bırakan dalgın fidyeci, biri kadın 6 kişilik çetenin amaçlarına ulaşamadan yakalanmalarını sağladı.

Haberin Devamı

Turgut Özal Bulvarı’nda inşaat şirketi bulunan Ramiz Ataç, 29 Ağustos 2007’de kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı. İşadamının kaybolmasından 7 saat sonra ailesini telefonla arayan bir kişi, 5 milyon YTL fidye isteğinde bulundu. Fidyecilerle pazarlığa giren Ramiz Ataç’ın oğlu Deniz Ataç, sonunda 2 milyon YTL’ye razı olmalarını sağladı. Tekrar arayacağını söyleyen fidyeci telefonu kapattı. Görüşmenin ardından Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu’na başvuran Deniz Ataç gelişmeleri anlattı ve babasının hayatından endişe ettiğini söyledi.

KISA SÜREDE TESPİT EDİLDİ

Ataç’ın ifadesi üzerine harekete geçen Gasp Bürosu’nun deneyimli dedektifleri, Ramiz Ataç’ın otomobilini Adana Devlet Hastanesi yakınlarında park edilmiş olarak buldu. Olayın Karataş Yolu ve çevresinde gerçekleşmiş olabileceğini değerlendiren ekipler, soruşturmayı genişletti. Yapılan çalışmalarda bir süre önce Ramiz Ataç’ın inşaat şirketinde muhasebe elemanı olarak çalışıp ayrılan Aslı Bal ile kaçırılan işadamının görüştüklerini belirlendi. Bal’ın olayla ilgisi bulunduğunu tahmin eden polisler, genç kadın ile şebekenin diğer elemanlarının kimliklerini tespit etti. Ramiz Ataç’ı fidye amacıyla kaçıran çetenin Yunus Altunpak (31) liderliğinde, Namer Aksoy (39), S.Ş. (17), Aslı Bal ile Altunpak’ın yeğenleri Erdal ve Bekir Bereket oldukları bilgilerine ulaşıldı.

Haberin Devamı

SİLAH REHİNENİN ELİNE GEÇTİ

Sonradan, Namer Aksoy’a ait olduğu anlaşılan bir evde rehin tutulan Ramiz Ataç, oğlu Deniz’den istenen 2 bin YTL fidyenin gelmesini beklerken, 31 Ağustos’ta evde nöbetleşe bekleyenlerden Erdal Bereket’in elinde tabancayla yanında oturduğu sırada susadığını söyledi.

Ellerini bağlamadıkları Ramiz Ataç’a su vermek için ayağa kalkan ve tabancayı masanın üzerine bırakan Erdal Bereket geri döndüğünde silahın, yerinde olmadığını fark etti. Diğer nöbetçilere seslelen Bereket, elindeki silahı kendisine doğrultan Ramiz Ataç’ın hedefi olmamak için odadan çıkıp kapıyı kilitledi.

BALKONDAN ATLADI

Fidyeciler salonda, kendisi ise odada kilitli kalan Ramiz Ataç, balkona çıkarak havaya birkaç kez ateş etti. Silah seslerinin duyulması üzerine paniğe kapılan fidyeciler, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesinden korkarak evi terk etti. Evde tek başına kaldığından habersiz, kurtulmanın yollarını arayan Ramiz Ataç, 2’inci kattan kendini boşluğa bıraktı. Sırt üstü düşen Ramiz Ataç’ın kaburgaları ve değişik yerlerinde 6 kırık oluştu. Silah sesleri ve bağırtılar üzerine vatandaşların ihbarıyla harekete geçen güvenlik güçleri olay yerine geldi. Rehineliğinin 3'üncü gününde, yaralı da olsa özgülüğüne kavuşan Ramiz Ataç hastaneye kaldırılırken, kaçan zanlılardan Aslı Bal ertesi gün, Namer Aksoy ile S.Ş. de 2 gün sonra yakalandı. Mahkemeye çıkartılan zanlılar tutuklandı.

Haberin Devamı

Fidyecilerin lideri olduğu belirlenen Yunus Altunpak’ın Zülfikar Altunpak adına düzenlenmiş sahte kimlikle Uşak’ta olduğunu tespit eden Adana Polisi, gelişmeleri gizli tutarak çete reisinin peşine düştü. Fidye amacıyla adam kaçırmak suçlarından Şanlıurfa ve Adıyaman Sulh Ceza Mahkemeleri’nce de yakalama emriyle aranan Altunpak da, dün Uşak’ta bir otel odasında yakalanarak bugün Adana’ya getirilip, sevkedildiği mahpkemece tutuklandı.

OLAYIN SEYRİ

Polisin çete liderini yakalamak için bilgilerini gizlediği fidye olayının ayrıntıları da açıklık kazandı. Olayda yer alan ve ayrıldığı eşinin savcı olması nedeniyle herkes tarafından ‘Savcının Karısı’ olarak tanınan Aslı Bal’ın, kaçırılan Ramiz Ataç’ın yanında çalışıp ayrıldıktan sonra telefonla görüşmeyi sürdürdüğü belirlendi. Eski patronuna, “Havutlu beldesinde bahçeli çok güzel bir ev var. Çok da ucuza satılıyor. Kaçırmanızı istemem” telkinlerinde bulunan Bal’ın, buluşmayı ve evi göstermeyi teklif ederek Ataç'ı tuzağa düşürdüğü anlaşıldı. Genç kadının ısrarlarından şüphelenmeyen Ataç’ın, Yüreğir İlçe Kaymakamlığı yanında buluştuğu genç kadınla birlikte, Havutlu Beldesi’nde ‘Cinci Hoca’ olarak tanınan Namer Aksoy’un evine gittiği, almayı planladığı eve girdiği, burada önceden gizlenen çete elemanlarınca etkisiz hale getirilip rehin alındığı, sonra da ailesine telefon açıp fidye istedikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Ramiz Ataç’ın etkisiz hale getirilmesinden sonra telefonların dinleneceğini düşünen Yunus Altunpak’ın, Adana’dan Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne giderek pazarlığı Siverek’ten yaptığı da ortaya çıktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!